Tretja zaporedna zmaga, druga z izidom 3:0

Nova Gorica, 24.08.2021

V 4. krogu 2. slovenske nogometne lige je četa Mirana Srebrniča prišla še do tretje zmage. Tretjič zapored so plavo-beli v nasprotnikovo mrežo poslali 3 žoge in drugič zapored svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

Podobno kot teden dni nazaj so tudi tokrat Goričani povsem upravičili vlogo favorita. Za zgodnje vodstvo je v 14. minuti poskrbel Leon Marinič. 24-letnik je dobro strelsko formo potrdil v drugem polčasu, ko je v 79. minuti podvojil goriško vodstvo in na ta način prispeval že svoj četrti zadetek na četrti letošnji tekmi.

''Ekipa je iz tekme v tekmo bolj konkretna in zanesljiva. Ustvarjamo si dobre priložnosti in ne prejemamo zadetkov,'' je dejal Marinič

Končni izid je v 83. minuti postavil Luka Baruca, ki je tako dosegel svoj prvi zadetek v plavo-belem dresu. 

''Prvi gol za Gorico mi veliko pomeni, saj se zavedam, da gre za klub s tradicijo in zgodovino. V čast mi je, da lahko nosim dres tega moštva. Zadetek je samo odraz dobrega dela ekipe na treningih. Zelo sem vesel, da sem bil nagrajen za svoj trud, in verjamem, da lahko s takšno igro vrnemo Gorico tja, kamor spada - v 1. ligo,'' zadovoljstva ni skrival Baruca.

Gorica je z zmago skočila na drugo mesto prvenstvene razpredelnice. Nov izziv jo čaka konec tega tedna, in sicer v soboto, ko je na sporedu gostovanje pri ljubljanski Iliriji. 

''Moštvo ima pravi pristop, igrali smo zrelo, pametno in zato bili boljši nasprotnik. To pozitivno energijo moramo držati na treningih in posledično se bo tudi na tekmi znova pokazal pozitiven rezultat,'' je povedal glavni trener Miran Srebrnič.

 

Foto: Foto Lado