Četrta zaporedna zmaga, tokrat minimalna in težko prigarana

Nova Gorica, 29.08.2021

Peti krog 2. slovenske nogometne lige je Novogoričanom prinesel še četrto zmago. Tokrat je na gostovanju v Ljubljani padla Ilirija, rezultat je bil minimalnih 0:1.

Varovanci Mirana Srebrniča so fantastično stopili v srečanje in že v 9. minuti dosegli zadetek, ki se je na koncu izkazal za edinega na obračunu.

Žan Leban je žogo po levem krilu potegnil do kazenskega prostora domačinov, tam našel Luko Vekiča, ki je v začetni enajsterici zamenjal bolnega Etiena Velikonjo. Vekič je okroglo usnje zavrnil do Abela Marca, slednji pa je s pravo bombo očistil pajčevino z gola Luke Baša.

''Občutki po golu so seveda odlični, ampak najpomembneje je, da ekipa zmaguje in niza dobre rezultate,'' zadovoljstva ni skrival mladi nogometaš sredine igrišča. 

Zelo je na roko Gorici šel tudi rdeči karton, ki ga je v 32. minuti prejel domači kapetan, sicer stari znanec slovenskih prvoligaških igrišč Darko Zec.

Izid se vse do konca tekme ni več spremenil, je pa Ilirija kljub igralcu manj močno pritiskala na vrata Uroša Likarja, obramba s čuvajem mreže vred pa je ostala zbrana do zadnjega sodnikovega žvižga.

''Kljub temu, da smo bili boljši in kvalitetnejši nasprotnik, je bila tekma precej težka, saj kljub mnogim lepim priložnostim nismo uspeli povišati vodstva, s katerim bi tekmo lahko mirneje pripeljali do konca,'' je tekmo povzel Marc

Z novo zmago je bil zadovoljen tudi glavni strateg Miran Srebrnič. ''Vsekakor smo zadovoljni z novim paketom treh točk. Večji del tekme smo bili boljši tekmec, žal nismo uspeli doseči drugega gola in na ta način smo nasprotnika pustili v igri za točke vse do konca tekme. Ob koncu je Ilirija šla na vse ali nič, toda s skupnimi močmi smo uspeli odbiti vse njene napade.''