Hasanbegović in Cerovec s prvencema plavo-belim prinesla nove 3 točke

Nova Gorica, 11.09.2021

V 7. krogu 2. slovenske nogometne lige je Gorica odigrala domačo tekmo proti Krki. Točke so ostale v Novi Gorici, za kar sta poskrbela Mirza Hasanbegović in Denis Cerovec z zadetkoma ob koncu obračuna. Srečna zmaga, ki pomeni potrditev oz. nadaljevanje izvrstne serije.

Tekmo so bolje odprli gostje iz Novega mesta. V tretji minuti je po izgubljeni žogi Goričanov sledil hiter protinapad Krkašev, novinec Stefan Stevanović je po levi strani prodrl v kazenski prostor in prišel do zaključnega strela, a se mu je uspešno zoperstavil Nejc Mevlja.

V 17. minuti je bil znova aktiven Stevanović, ki je žogo poslal na levo stran, kjer se je znašel Ivan Pranjić, ki je poskušal z zvitim strelom potleh ob bližnjo vratnico, a se je Uroš Likar izkazal z dobro obrambo.

Čez nekaj trenutkov se je v prvi priložnosti znašla Gorica. Širok je z desnega boka poslal predložek v kazenski prostor gostov, po odbitku pa je do strela s približno 25 metrov prišel Jošt Urbančič, a streljal preko vrat. 

V 25. minuti so zopet zapretili plavo-beli. Po globinski podaji Žana Lebana se je v stoodstotni priložnosti znašel kapetan Etien Velikonja, toda okroglo usnje je švignilo mimo leve vratnice gostujočega vratarja Ivana Razuma.

V 38. minuti se je znova v priložnosti za zadetek znašel Stevanović, po strelu z roba kazenskega prostora se je zopet eden izmed Novogoričanov postavil v blok, žoga pa je zletela v kot. 

Tik pred koncem prvega polčasa je žoga skorajda pristala v domači mreži. Po predložku s prostega strela na levi strani je Likar fantastično ubranil prvi strel, ob drugem pa že bil premagan, a je situacijo na golovi črti razčistil Denis Cerovec. Na odmor se je tako odšlo z najmanj priljubljenim izidom 0:0.

V drugi polčas so Srebrničevi varovanci krenili odločneje in že takoj na začetku se je pri strelu pojavil Abel Marc, a streljal mimo gola. Podobno je poizkušal tudi Alessandro Ahmetaj čez nekaj minut, njegov strel pa je bil merjen previsoko. 

Gorica je vedno več pritiskala in poskušala proti vratom Krke. V 58. minuti je bil znova glavni akter nove domače akcije Velikonja, ki je sprožil z velike razdalje, a točno v vratarja Razuma.

Tekmo se je nekoliko umirila, a tik pred koncem je prišlo do prvega vzburjenja na tribunah Športnega parka Nova Gorica. Jošt Urbančič je izkoristil napako gostujoče obrambe, ukradel žogo v nevarnem območju, poslal izjemno podajo do Mirze Hasanbegovića, ki je uspešno matiral razuma in že na svoji prvi tekmi v plavo-belem dresu prispeval svoj prvi zadetek. 

''Mislim, da smo odigrali, kot smo najbolj sposobni. V prvem polčasu smo imeli veliko težav, saj so dobro pritiskali, a smo na koncu uspešno realizirali dve super priložnosti. Sedaj se moramo skoncentrirati na naslednjo tekmo. Mislim, da sem se v ekipo dobro vklopil, igralci so me dobro sprejeli,'' je dejal mladi Bosanec, rojen v švedski prestolnici Stockholm.

Bočni branilec Urbančič je prispeval že svojo četrto asistenco letos. ''Že od vsega začetka poudarjamo ekipni duh, z igralci smo se dobro povezali, na terenu bijemo bitko eden za drugega in samo tako se pride do pozitivnega rezultata,'' je dejal 20-letnik, ki je v Gorico posojen s strani Domžal.

V razmaku dveh minut se je prednost domačinov podvojila. V 84. minuti je Luka Baruca poslal podajo iz kota z desne strani, na prvo vratnico je vtekel Denis Cerovec in žogo z glavo poslal v daljši kot nemočnega Razuma. Težka tekma, ki pa so jo plavo-beli ob koncu vendarle uspeli dobiti.

''To je nogomet, kjer odločajo detajli,'' je dejal strateg Miran Srebrnič. ''Nasprotnik se je pokazal v dobri luči. Visoko so nas prijeli, da nismo mogli razviti svoje igre. Slabi smo bili predvsem na sredini. V nadaljevanju smo morali spremeniti sistem, ki se je uspešno obnesel. Z rezultatom moramo biti zadovoljni.'' 

Gorica že na četrti zaporedni tekmi ni prejela zadetka. ''To je zelo pomembno za zrelost ekipe. Vseh tekem ne moreš odigrati perfektno. Pridejo tudi taka srečanja, kot je bilo to proti Krki, ko se je potrebno znati braniti,'' je priznal Srebrnič.

Gorici zelo na roko gre spodrsljaj Triglava, ki je doma izgubil proti Roltek Dobu z minimalnih 1:0. S tekmo manj plavo-beli za vodilnimi Kranjčani trenutno zaostajajo zgolj točko. ''Mi moramo gledati na sebe. Če bomo držali formo in kontinuiteto, ne bi smelo biti nobenega problema, a nas čaka še zelo trnava pot,'' je razkril goriški trener.

Vrtnice sedaj čaka težak razpored proti močnim nasprotnikom. Naslednji izziv je pokalna tekma proti Bravu sredi tedna, naslednji vikend pa že gostovanje v Rogaški Slatini.

Foto: Foto Lado