Zmagali tudi v Rogaški Slatini

Nova Gorica, 20.09.2021

ND Gorica je v 8. krogu 2. slovenske nogometne lige gostovala v Rogaški Slatini in domačo Rogaško premagala s 3:1.

Tekma še zdaleč ni bila toliko enostavna, kot se zdi. Plavo-beli so podjetno začeli obračun in nasprotnika stisnili pred njihov kazenski prostor. Tako je tudi prišlo zasluženo vodstvo z rezultatom 2:0.

Najprej je v 17. minuti še na drugi tekmi zapored zadel Cerovec, potem ko je bil zopet najvišji v nasprotnikovem kazenskem prostoru, vodstvo pa je v 24. minuti podvojil kapetan Etien Velikonja.

Domači so se proti koncu prvega dela otresli pritiska Goričanov in uspeli izkoristiti eno izmed redkih napak v osrčju obrambe varovancev Mirana Srebrniča. Po ukradeni žogi v nevarnem območju in lepi globinski podaji je bil strelec Alen Ploj.

Na odmor se je odšlo s prednostjo 2:1, v nadaljevanju pa so se Goričani močno branili, da bi ohranili prednost. Slednjo pa so povsem ob koncu tekme uspeli še povišati. Usodo je zapečatil Nejc Mevlja, ki je izkoristil najstrožjo kazen.

V sredo plavo-beli odhajajo na gostovanje v Krško, z morebitno zmago pa bi Srebrničeva četa dokončno prehitela kranjski Triglav na prvem mestu prvenstvene razpredelnice.