Naporen ritem nadaljujemo s premeščeno tekmo v Krškem

Nova Gorica, 21.09.2021

ND Gorica bo v sredo, 22. septembra, v Krškem odigrala zaostalo tekmo 6. kroga 2. slovenske nogometne lige.

Obračun bi moral biti odigran že na začetku meseca, a je bil odpovedan zaradi prevelikega števila okužb s koronavirusom v domačem taboru.

Ekipa Krškega se trenutno nahaja v spodnji polovici prvenstvene razpredelnice. Po 7 tekmah so varovanci Aljaža Leskovarja zbrali 2 zmagi, 3 remije in 2 poraza (skupno 9 točk), kar jih uvršča na 11. mesto.

Krčani so v dobri pozitivni seriji 3 zaporednih teme brez poraza. Najprej so v 5. krogu na gostovanju pri ptujski Dravi osvojili minimalno zmago, po preloženi tekmi z Gorico so remizirali v Ajdovščini pri Primorju z 2:2, v zadnjem krogu pa doma ugnali visokoletečo Krko z 2:1.

Nazadnje sta se Gorica in Krško med seboj pomerila v 7. krogu 2. lige v sezoni 2019/20, Pisal se je 7. september 2019, ko so Krčani zmagali na gostovanju v Ajdovščini (zaradi prenove travnate zelenice v novogoriškem športnem parku) s 3:2. 

Sredina tekma se bo na Stadionu Matije Gubca začela ob 16. uri. Glavni sodnik bo Mateo Tozan, pomagala mu bosta Manuel Vidali in Nejc Gornik, vloga delegata pa pripada Viktorju Hotku. 

V primeru zmage bi Novogoričani na prvem mestu tabele prehiteli Triglav in postali nova vodilna ekipa 2. SNL.