Zmaga v Krškem za skok na vrh prvenstvene tabele

Nova Gorica, 23.09.2021

Pa smo jo dočakali. Zmago, s katero smo na prvem mestu prehiteli Triglav in postali nova vodilna ekipa druge slovenske nogometne lige. Junak tekme je bil Žan Leban, ki je v 25. minuti prispeval edini zadetek na obračunu.

V prvem polčasu je bila Gorica očitno boljši nasprotnik od domačih Posavcev. Zasluženo je povedla, imela pa še 2 izrazitejši priložnosti, ki sta ostali neizkoriščeni.

To bi se plavo-belim lahko maščevalo, saj je Krško v drugem polčasu lovilo izenačenje, goriškega vratarja Uroša Likarja pa je ob koncu tekme rešil okvir vrat.

Gorica ima sedaj po 8 kolih na svojem računu 21 točk - poraz v Kranju v prvem krogu, potem pa zavidljiv niz 7 zaporednih zmag. 

Triglav zaostaja 2 točki, tretji je Roltek Dob s 16 točkami, Fužinar je točko za njim, peto pa je ajdovsko Primorje, ki ima s 13 zbranimi točkami isti točkovni izkupiček kot Rogaška.

Seveda prvenstvo še zdaleč ni zaključeno, prihajajo tudi težji nasprotniki, vendar si vsi skupaj želimo, da bi varovanci Mirana Srebrniča vodilno pozicijo zadržali vse do konca.

Naslednji izziv Gorico čaka že v soboto, ko v novogoriškem Športnem parku gostujejo Beltinci. Tekma bo imela poseben pomen, saj bo okroglih 30 let praznovala naša navijaška skupina Terror Boys.