Z Doba s pomembno zmago

Nova Gorica, 17.10.2021

Nogometaši Gorice so se v okviru 12. kroga 2. slovenske nogometne lige odpravili na zahtevno gostovanje na Dob, kjer so proti domačemu Rolteku uspeli slaviti z 2:0.

Tekma je bila zahtevna iz dveh razlogov. Prvič, Roltek Dob se zadnjih nekaj sezon vselej bori za vrh drugoligaške konkurence, in drugič, Gorica je bila izven pogona skoraj 3 tedne zaradi velikih težav z okužbami s Covidom-19.

Zadnja tekma, ki so jo plavo-beli odigrali, je bil domači obračun proti Beltincem, 25. septembra. 

Dodatne skrbi pred tekmo sta povzročili odsotnosti stebra obrambe Nejca Mevlje in vezista Alessandra Ahmetaja, dveh zelo pomembnih členov goriške udarne enajsterice, ki sta srečanje izpustila zaradi bolezni. 

Goričani so povedli v 41. minuti z golom Abela Marca. Mladi nogometaš sredine igrišča je tako prispeval še svoj drugi zadetek v letošnji sezoni.

Za potrditev novega paketa treh točk smo morali čakati vse do konca, natančneje do 92. minute, ko je Luka Vekić realiziral najstrožjo kazen.

Zmaga nas je utrdila na drugi poziciji prvenstvene tabele. Za vodilnim Triglavom zaostajamo 6 točk, a je treba opozoriti, da imamo odigrani kar 2 tekmi manj. 

Naslednji izziv varovance Mirana Srebrniča čaka v soboto, 23. oktobra, ko v novogoriškem Športnem parku gostuje ptujska Drava.