Zmaga na severnoprimorskem derbiju

Nova Gorica, 31.10.2021

V soboto, 30. oktobra, ob 14. uri, je Gorica odigrala srečanje 14. kroga 2. slovenske nogometne lige.

Na sporedu je bilo zahtevno gostovanje v Ajdovščini. Domače Primorje je letos zelo visoko, zaradi česar imajo Sinovi burje tudi precej visoke ambicije.

Derbi je v preteklosti na stadione privabljal prave množice nogometnih navdušencev, nič drugače pa ni bilo tokrat.

Igral se je 62. severnoprimorski derbi, tribune Mestnega stadiona v Ajdovščini so bile polne, vzdušje pa je spominjalo na zlate čase, ko sta tako Gorica kot Primorje krojila vrh slovenskega prvoligaškega nogometa. 

Derbi je tokrat pripadel Novogoričanom, ki so slavili z minimalnih 1:0. Zaradi prekrška nad Abelom Marcom so plavo-beli prejeli lepo priložnost za vodstvo, ki je iz rok ni izpustil Etien Velikonja. Zmagoviti zadetek je dosegel v 50. minuti.

Sicer je bila tekma zelo živahna vseh 90 minut, priložnosti so se vrstile tako na eni kot na drugi strani, tako da lahko pravzaprav rečemo, da smo v Ajdovščini gledali prvoligaški nogomet. 

Na koncu je ekipa Gorice imela tudi precej sreče, saj je varovance Mirana Srebrniča dvakrat v isti akciji rešil okvir vrat.

Gorica je dosegla 10. zmago v letošnji sezoni 2. SNL, tako da še vedno zgolj 4 točke zaostaja za vodilnim Triglavom, vendar je treba opozoriti, da imajo plavo-beli odigrani 2 tekmi manj.

Naslednji izziv Gorico čaka v soboto, 6. novembra, ko v novogoriški Športni park prihaja še ena nekdanja prvoligaška ekipa - Rudar Velenje.