Ena najboljših predstav v letošnji sezoni kronana z visoko zmago

Nova Gorica, 07.11.2021

Padel je tudi velenjski Rudar. Četa Mirana Srebrniča je v okviru 15. kroga 2. SNL še enega nekdanjega prvoligaša premagala z rezultatom 3:0.

Tekmo so sicer bolje otvorili gostje, ko je v 3. minuti Gašper Hrovat po strelu od daleč ogrel dlani Uroša Likarja. 

Nato se je začela ofenziva proti vratom Rudarja. Na prvo resnejšo priložnost Gorice smo čakali vse do 23. minute, ko je Vekić prejel globinsko podajo, poslal predložek potleh na 11 metrov, Marcu pa so domači branilci strel uspeli blokirati.

Že čez tri munite smo videli prvi zadetek. Abel Marc, sicer eden najboljših posameznikov na tekmi, je ukradel žogo in z izvrstno globinsko podajo lepo našel vtekajočega Vekića, ta pa je v slogu najboljših napadalcev matiral gostujočega vratarja Kristijana Sekulića.

Velenjčani so nemudoma odgovorili. V 28. minuti je z velike razdalje svojo srečo preizkusil Gašper Jovan, Likar pa je nanizal še eno slikovito obrambo. 

Do konca prvega polčasa smo videli še dve lepi priložnosti plavo-belih, a sta bila tako Marc (37') kot Marinič (39') neuspešna. Na odmor se je odšlo z minimalno prednostjo.

Da jih zgrešene priložnosti ne bi kaznovale, so Goričani v drugi polčas krenili podjetno, v želji po podvojitvi prednosti. V 50. minuti se je zelo aktivni Vekić lepo gradil v nasprotnikovem kazenskem prostoru, podal na drugo vratnico do osamljenega Lebana, slednji pa je nastreljal čuvaja mreže Rudarja.

V 52. minuti je Vekić šel iz oči v oči s Sekulićem, ga z lobom že premagal, a je na golovi črti zadetek uspel preprečiti Teo Jukić. Goriški napadalec se je v novi priložnosti znašel že čez slabo minuto, ko je sprožil z roba kazenskega prostora, žoga pa je švignila mimo desne vratnice.

Priložnosti so se vrstile kot po tekočem traku, v 56. minuti je goste po strelu Frešerja rešil okvir gola. Svojo prvo priložnost v drugem delu je Rudar imel šele v 68. minuti, ko je Jovanović s prostega strela meril nenatančno.

Je bila pa zato čez dve minuti natančnejša Gorica. Marc je načel protinapad, nadaljeval ga je Vekić, ki je s fantastično asistenco potleh presekal gostujočo obrambo, Leban si je sprva nekoliko slabše zaustavil žogo, a jo nato s pomočjo branilca Roba Rudonje poslal v mrežo.

Že čez eno minuto je semafor v novogoriškem Športnem parku kazal rezultat 3:0. Luka Vekić je izkoristil veliko napako v obrambi Knapov in še drugič matiral gostujočega vratarja.

V priložnosti se je v 80. minuti znašel tudi Hasanbegović, a si je v želji po preigravanju poslal predolg predložek, ki ga je nato prestregel Sekulić. Zadnjo priložnost Gorice je čez nekaj minuti zaključil Ahmetaj, a s prostega strela žogo poslal mimo vrat.

Rudar je v 86. minuti iskal častni zadetek prek svojega najboljšega strelca Saramaga, a je bil Likar na mestu. Priložnosti do zadnjega sodnikovega žvižga nismo več videli, plavo-beli pa so tako nanizali še svojo 11 zmago v letošnji sezoni. 

Naslednji izziv Gorico čaka v soboto, 13. novembra, ko je ob 15.30 na sporedu neposredni dvoboj za vrh lestvice proti kranjskemu Triglavu.