Drugo polovico prvenstva začenjamo z derbijem za sam vrh lestvice

Nova Gorica, 11.11.2021

V okviru 16. kroga 2. slovenske nogometne lige je v novogoriškem Športnem parku na sporedu derbi, ki bi utegnil odločati tudi za sam vrh prvenstvene tabele. V mesto vrtnic prihaja kranjski Triglav.

Orli so trenutno vodilna ekipa drugoligaške konkurence. Plavo-belim bežijo za 4 točke, a imajo varovanci Mirana Srebrniča odigrani 2 tekmi manj.

Triglav ima na svojem računu po 15 tekmah kar 12 zmag, 2 neodločena izida in tako kot Gorica zgolj en poraz. 

Z 31 doseženimi zadetki imajo gostje drugi najboljši napad prvenstva. Zgolj 1 zadetek več od Triglava je dosegla lendavska Nafta. Gorica je na dosedanjih 13 tekmah v mrežo nasprotnika uspela pospraviti 26 žog.

Bo pa to dvoboj dveh najgranitnejših obramb 2. slovenske lige. Tako Triglav kot Gorica sta do sedaj prejela le 7 golov. 

Triglav ima v svojih vrstah tudi trenutno najučinkovitejšega napadalca med drugoligaško konkurenco. Tin Matić, sicer v lanski sezoni igralec Bilj, je letos dosegel že 11 zadetkov. Najboljši strelec pri Gorici je kapetan Etien Velikonja, ki je dosegel 7 zadetkov, a je njegov nastop proti Triglavu pod vprašajem zaradi poškodbe.

Nazadnje sta se tekmeca pomerila v prvem krogu letošnjega prvenstva, zmago pa je v Kranju z rezultatom 2:1 slavil Triglav, za katerega sta zadela Luka Brkić in Tin Matić, častni zadetek za Gorico pa je prispeval Etien Velikonja. To je zaenkrat tudi edini letošnji poraz Novogoričanov. 

Zadnja zmaga Gorice nad nogometaši iz Kranja sega še v kvalifikacije za uvrstitev v prvo ligo v sezoni 2019/2020, ko je na povratni tekmi na Gorenjskem, 30. julija 2020, Gorica slavila s kar 5:0.

Tokratna tekma je na sporedu v soboto, 13. novembra, ob 15.30. Glavni sodnik bo Denis Šabanagić, pomagala mu bosta Andraž Kovačič in Dejan Švarc, vloga delegata pa pripada Vinku Pokovcu.