Zmaga, ki prinaša ogromno

Nova Gorica, 14.11.2021

V okviru 16. kroga 2. SNL je Gorica na pravem derbiju, ki je spominjal na prvoligaški obračun, premagala Triglav z rezultatom 2:0.

Tekmo so bolje odprli gostje, ki so zadeli že v 2. minuti, strelec je bil z 11 zadetki najboljši strelec drugoligaškega prvenstva Tin Matić, a je bil gol razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja.

Gorica je do svoje prve priložnosti prišla v 6. minuti, ko je po predložku Marca z desne strani z glavo poizkušal Žan Leban, a preslabo za gostujočega vratarja Luko Čadeža.

Že čez dve minuti je Gorica povedla. Najprej je streljal Leon Marinič, Čadež je žogo še uspel odbiti, v nadaljevanju akcije je fantastičen predložek pred vrata poslal Širok, najvišji v gostujočem kazenskem prostoru pa je bil Žan Leban, ki je zadel za zgodnje vodstvo. 

Sledile so minute Triglavanov, Gorica se je osredotočala večinoma na protinapade. Enega izmed teh je v 26. minuti skoraj izkoristil Luka Vekić, a je njegov strel z roba kazenskega prostora zletel tik nad prečko.

V 30. minuti je za Triglav streljal Pavlovič, tudi on z glavo, prav tako nenatančno.

Gorica se je nato nekoliko otresla pritiska gostov, Leban je imel na nogi povišanje prednosti, a mu je gostujoča obramba strel uspela blokirati.

Je pa zato Leban prišel do svojega drugega zadetka tik pred koncem prvega polčasa. Širok je lepo prebral namero gostujočih nogometašev in ukradel žogo, sledil je samostojni prodor Vekića, ki je z roba kazenskega prostora stresel levo Čadeževo vratnico, okroglo usnje pa se je odbilo do Lebana, ki ga je pospravil v prazno mrežo in podvojil prednost Srebrničeve čete.

Na odmor se je odšlo s prednostjo dveh zadetkov, plavo-beli pa so podjetno krenili tudi v nadaljevanje. Marc je z globinsko podajo lepo zaposlil Lebana, ki je krenil iz oči v oči s Čadežom, slednji je bil tudi zmagovalec tega dvoboja.

Že v naslednji minuti se je s prodorom izkazal Širok in z roba kazenskega prostora meril v sam zgornji desni kot gostujočega gola, a se je z bravurozno obrambo izkazal Luka Čadež.

Triglav je nato imel več od igre, do priložnosti pa prišel šele v 70. minuti, ko je po podaji s prostega strela z glavo poskušal kapetan Luka Brkić, žoga pa je krenila za las mimo desne Likarjeve vratnice.

Triglav si nato kakšnih izrazitejših priložnosti ni priigral, je bil pa zato na potezi domači kolektiv. V 74. minuti je srečo preizkusil Darko Hrka, žoga je na poti proti golu zadela enega, morda dva nogometaša Orlov in končala v kotu.

Zadnjo priložnost beležimo v 81. minuti, ko je po novi lepi podaji Marca poizkušal Velikonja in se že po nekaj sekundah po vstopu s klopi skoraj vpisal med strelce, a mu je veselje najprej preprečil Čadež, potem pa še vratnica. 

Gorica se je z zmago približala Triglavu na zgolj točko zaostanka ob dveh tekmah manj. Zaradi boljše gol razlike so plavo-beli tudi v boljšem medsebojnem položaju. 

Naslednji izziv Gorico čaka v nedeljo, 21. novembra, ko je ob 13.30 na sporedu lokalni derbi v Biljah.

 

Foto: Foto Lado