Z dominantno predstavo do zmage na sosedskem obračunu

Nova Gorica, 22.11.2021

V 17. krogu 2. slovenske nogometne lige je Gorica odigrala še drugi lokalni obračun proti Biljam v letošnji sezoni. Plavo-beli so slavili z rezultatom 2:0, oba zadetka pa dosegli že v prvem polčasu.

Zaradi trenutnih covidnih razmer in vse slabše epidemiološke slike se je tekma odigrala v novogoriškem Športnem parku, podobno kot na prvi medsebojni pa je tudi na tej tekmi bilo na tribunah lepo število gledalcev.

Ekipa Bilj je letos sestavljena iz kar nekaj fantov, ki so v mladinskem stažu nosili dres Gorice, zato je njihova motivacija bila še toliko bolj na vrhuncu.

Vseeno pa je Gorica upravičila vlogo favorita in briljirala tekom celotnih 90 minut, za zmago pa sta zopet bila dovolj zadetka v prvem polčasu.

Najprej je za vodstvo v 35. minuti poskrbel Nejc Mevlja in prispeval še svoj drugi zadetek v letošnji sezoni. Pred iztekom prvega polčasa, tekla je 43. minuta, pa se je še četrtič v tej drugoligaški zgodbi med strelce vpisal Luka Vekić.

Četa Mirana Srebrniča je tako vpisala še svojo trinajsto zmago v jesenskem delu prvenstva. Za  vodilnim Triglavom, ki ima dve tekmi več, še vedno zaostajamo zgolj za točko. Se je pa nekoliko povišala prednost pred 3. mestom, ki ga po novem zaseda Rogaška, ki za nami zaostaja za 12 točk.

Naslednji izziv Gorico čaka že v petek, 26. novembra, ko je ob nekoliko čudnem terminu (ob 13.30) na sporedu tekma proti Brežicam, ki pa ne bo odigrana v Športnem parku Nova Gorica, saj je zaradi fantastično pripravljene zelenice naša domača lokacija tokrat rezervirana za žensko člansko izbrano vrsto. Obračun s Posavci je premaknjen na koprsko Bonifiko. 

Foto: Foto Lado