Na Bonifiki proti Brežicam

Nova Gorica, 25.11.2021

Plavo-beli se bodo v okviru 18. kroga 2. SNL odpravili v Koper, kjer bodo na stadionu Bonifika odigrali ''domačo'' tekmo proti Brežicam.

Brežičani trenutno zasedajo predzadnje mesto na prvenstveni tabeli. Na 17 tekmah so zbrali najmanj zmag od vseh drugoligašev - zgolj dve, ob še 6 remijih in 9 porazih pa imajo v svoji statistiki zbranih 12 točk, zgolj točko več od zadnjeuvrščene Drave.

Brežice so tudi dosegle najmanj zadetkov (le 14), v njihovi mreži pa je končalo drugo najvišje število žog, in sicer 34. Slabšo obrambo imajo zgolj še nogometaši ptujske Drave.

Vseeno pa nasprotnika ne gre podcenjevati, saj se gostje v tekmo podajajo s popotnico treh zaporednih tekem brez poraza. V zadnjem krogu so na domačem terenu ugnali Ilirijo z 2:1, med drugim pa so v letošnji drugoligaški zgodbi odščipnili točke tudi kranjskemu Triglavu.

Gorica in Brežice se bosta pomerila tretjič v zgodovini. Prvič sta merila moči v 15. krogu sezone 2019/2020 v 2. SNL, tekma v Čatežu ob Savi pa se je končala brez zadetkov. 

Nazadnje sta nasprotnika merila moči v 3. krogu letošnje sezone, ko je na že omenjeni lokaciji Gorica slavila z visokih 3:0, zadetke pa so prispevali Etien Velikonja, Denis Cerovec in Leon Marinič.

Velja izpostaviti, da dres Brežic nosi nekdanji član naše mladinske šole Sebastian Lesjak, ki je s 3 zadetki tudi drugi najboljši strelec ekipe.

Tokratna tekma, ki se prične ob 13.30, je locirana v Kopru zaradi reprezentančne akcije ženske članske izbrane vrste, ki bo dve tekmi v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 odigrala prav v našem Športnem parku. Reprezentantke si boste lahko ogledali, obračun Gorice pa bo za javnost zaprt.

Glavni sodnik bo Amel Begič, pomagala mu bosta Miodrag Čiča in Tine Frece. Vloga delegata pripada Matjažu Bohincu.

 

Foto: Foto Lado