Za uvod poraz v Stožicah; Sandi Arčon strelec za Gorico

Nova Gorica, 18.07.2015

1. krog: NK Olimpija Ljubljana : ND Gorica 4:1

ND Gorica je 25. sezono v Prvi ligi pričela s porazom proti Olimpiji z 1:4. Na delu smo videli kar precej mladih nogometašev, ki prestavljajo bodočnost novogoriškega nogometa.

Tekmo sta začela tudi Jan Humar in Jaka Kolenc. Začetek dvoboja je minil ob rahli premoči domačih, prvo priložnost pa je v 15. minuti imel Blessing Chibukie Eleke. Žal ni zadel, Olimpija pa je nekaj minut pozneje prek Nika Kapuna povedla.

Domačini so kaj kmalu prišli do dvojne prednosti (strelec Rok Kronaveter), Gorica pa je pred odhodom na odmor prek Sandija Arčona znižala na 2:1.

Še pred polčasom bi lahko Novogoričani izenačili, toda strel Amela Džudanoviča je bil za las nenatančen.

Po odmoru je namesto mladega Jana Humarja vstopil povratnik Miran Burgič, ki je v belo-modrem dresu zaigral prvič po letu 2006.

Gorica je kazala več želje po zadetku, ki mu je bil najbližje prav Burgič. Toda Olimpija je v 69. miniti povišala na 3:1.

V končnici je pri Gorici vstopil novinec Andrej Kotnik, ki je pravico nastopa dobil tik pred dvobojem.

Za belo-modre je dvakrat streljal Eleke, Ljubljančani pa so tik pred koncem zabili še četrti gol.

Kljub porazu so Novogoričani v določenih trenutkih pokazali, da imajo potencial. Naslednja tekma jih čaka že v petek, ko v Športnem parku gostuje Rudar.

 

NK Olimpija – ND Gorica 4:1 (2:1)

Stadion Stožice, gledalcev 2000, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Vidali (Gračišče) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).

Strelci: 1:0 Kapun (18.), 2:0 Kronaveter (25.), 2:1 Arčon (45.), 3:1 Kronaveter (68.), 4:1 Šporar (90.).

NK Olimpija: Šeliga, Fink, Krefl, Bajrić, Mitrović, Matić, Kapun (od 62. Vukčević), Kronaveter, Henty (od 78. Novak), Djermanović (od 56. Golubar), Šporar.

ND Gorica: Štrukelj, Celcer, Širok, Arčon, Kolenc (od 82. Kotnik), Eleke, T. Kavčič, Humar (od 46. Burgič), Džuzdanovič, Jogan, Martinović.

Rumeni kartoni: Krefl, Henty; Martinović.