ODLIČNO, GORICA! V TOREK VSI V ŠPORTNI PARK, DA POZDRAVIMO NAŠO EKIPO!

Nova Gorica, 07.08.2015

Belo-modri po zmagi v Celju na vrhu lestvice!

ND Gorica je v Celju dosegla tretjo zaporedno zmago v sezoni! To pomeni, da so Novogoričani po nepopolnem 4. krogu na prvem mestu lestvice!

Srečanje na Areni Petrol se ni začelo po željah, saj so domači prek novinca De Souse povedli že v 6. minuti. Toda reakcija belo-modrih je bila tudi tokrat izvrstna.

Prevzeli so pobudo. Streljali so Arčon, Burgić in Martinović. Do izenačenja pa so prišli že v 19. minuti. Podal je Matija Širok, za 1:1 pa je poskrbel Blessing Eleke. Ta je zadel ob padcu.

Tudi po zadetku je bila Gorica boljši tekmec. Razigrani Amel Džuzdanović je v zadnjih minutah prvega dela stresel okvir domačih vrat.

V drugem polčasu še bolj izrazita premoč varovancev Mirana Srebrniča. Poskusili so Širok, Jogan in Eleke.   

Amel Džuzdanović pa je v 70. minuti po podaji Jake Kolenca zadela za vodstvo. To pa ni trajajo dolgo, saj so Celjani izenačili z nesrečnim avtogolom Alena Jogana.

Toda trud se je belo-modrim prav tako poplačal. Džuzdanović je najprej z izjemnim strelom še drugič na tekmi zatresel okvir gola.

Do zmage je Gorica prišla v samem sodnikovem dodatku. Domači vratar je zgrešil žogo, novinec Marko Nunić (na dresu nosi št. 33) pa je v svojem debiju dosegel gol za 3:2. Še statistika strelov – 9:16.

Naj dodamo, da je bil danes na Goriški klopi še en novinec. Branilec Miha Gregorič je prav tako pred kratim postal član belo-modre zasedbe. Nosi število 6.

 

BRAVO, FANTJE!

V TOREK VSI V ŠPORTNI PARK!!!

 

NK Celje – ND Gorica 2:3 (1:1)

Stadion Arena Petrol, sodniki: Vinčić (Maribor), Friš (Sladki Vrh) in Benc (Rače).

Strelci: 1:0 De Sousa (5.), 1:1 Eleke (19.), 1:2 Džuzdanović (69.), 2:2 Jogan (74./avtogol), 2:3 Nunić (90.).

NK Celje: Hosman, M. Klemenčič, Vrhovec, T. Klemenčič, Firer, Miškić (od 73. Pungaršek), De Sousa, Sunny (od 59. Težak), Travner (od 46. Vidmajer), Alonso, Klapan.

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Širok, Burgić (od 80. Nunić), Arčon, Kolenc, Eleke, Kavčič, Džuzdanović, Jogan, Martinović (od 84. Humar).

Rumeni kartoni: M. Klemenčič; Širok, Arčon, Nunić.