DEVETA ZMAGA V SEZONI!

Nova Gorica, 17.10.2015

NK Zavrč : ND Gorica 1:2

ND Gorica je v Zavrču prišla do devete sezonske zmage. Zadela sta Burgič in Eleke, ob koncu tekme je bil znova razpoložen vratar Sorčan.

 

Novogoričani so začeli tudi s povratnikom Goranom Cvijanovićem. Prvi strel je v 7. minuti uspel Marshalu Johnsonu, prvo pravo priložnost pa so imeli v 11. miniti. Blessing Eleke je prodrl po desni strani, Miran Burgič se je odločno znašel in zadel za 1:0.

Eleke je kmalu zatem znova zapretil, a bil nekoliko preveč omahljiv, v 32. minuti pa izjemno, iz obrata, povišal na 2:0. Toda to še ni bilo vse, saj je Nigerijec z velike razdalje zadel tudi prečnik. Žal je zaradi poškodbe moral ob polčasu z igrišča. Nadomestil ga je Tilen Nagode. Proti koncu polčasa je resno posredoval Grega Sorčan.

V nadaljevanju podjetnejša igra domačih. Nagode je v 58. minuti dobro zapretil, v 65. minuti pa je Batrović s prostega udarca znižal na 1:2. Pri Gorici sta imela obetavni priložnosti Cvijanović in Matija Škarabot, a odrešilnega tretjega gola ni bilo.

Zato pa so imeli domači upanje do konca tekme. Najprej je Sorčan zaustavil izjemno priložnost iz protinapada, ob koncu pa so Zavrčani zadeli tudi vratnico.

Tako je Gorica po izjemnem boju prišla do nove zmage! GREMO, PLAVI!

 

NK Zavrč – ND Gorica 1:2 (0:2)

Stadion v Zavrču, sodniki: Balažič (Ljubljana), Pospeh (Petrovče), Mikača (Višnja Gora).

Strelci: 0:1 Burgić (11.), 0:2 Eleke (32.), 1:2 Batrović (65.).

NK Zavrč: Bajza, Cvek, Rogač, Glavica (od 77. Tahiraj), Matjašič (od 67. Zorko), Datković, Muslimović (od 59. Riera), Mužek, Pihler, Petrović, Batrović.

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot, Širok, Burgić (od 80. Nunić), Eleke (od 47. Nagode), Cvijanović, Kavčič, Džuzdanović (od 77. Martinović), Boben, Johnson.

Rumeni karton: Džuzdanović, Kavčič, Škarabot, Martinović.