Zadetka Elekeja in Arčona nista bila dovolj za točko

Nova Gorica, 25.11.2015

NK Maribor : ND Gorica 4:2

Novogoričani so v Mariboru, kljub dvema doseženima goloma, klonili z 2:4.

Uvod v tekmo je minil ob igri na sredini igrišča. Moštvi sta v defenzivi igrali čvrsto, domači pa so povedli iz prvega resnega strela na vrata. Po globinski podaji Tavaresa je v 21. minuti zadel Agim Ibraimi.

Mariborčani so imeli po vodstvu nekaj časa terensko premoč, a brez pravih priložnosti. Za Gorico, ki je kmalu vzpostavila ravnotežje, sta streljala Goran Cvijanovič prek vrat in Blessing Eleke mimo gola. Zapretil je tudi Amel Džuzdanović, vendar je tik pred koncem polčasa po grobi lastni napaki goriška obramba še drugič klonila. Zadel je Sallalich.

Začetek drugega polčasa je bil izjemen. Blessing Eleke je z razdalje z obrata že v prvem napadu znižal na 2:1. Pravi evrogol!

Toda že štiri minute pozneje zopet groba napaka obrambe, Jogan je nespretno posredoval in nesrečno dosegel avtogol. Za Gorico je odgovoril Džuzdanovič, a preslabo.

V 61. minuti pa je Bajde za Maribor dosegel še četrti gol. Tekma je bila odločena, belo-modrim je sicer do konca dvoboja uspelo znižati prednost.

Pet minut pred koncem je zapretil Eleke, ki je v sodnikovem dodatku podal Sandiju Arčonu za 4:2.

Ne glede na poraz: glave gor! Že v nedeljo je na vrsti nov resen preizkus!

Gremo, Gorica!

 

NK MARIBOR – ND GORICA 4:2 (2:0)

Strelci: Ibraimi 21., Sallalich 41., Jogan 49./ag, Bajde 61.; Eleke 46., Arčon 93.

NK Maribor: Handanović, Mertelj, Gigli, Šuler, Janža, Ibraimi (71./Bohar), Sallalich, Filipović, Kabha (66./Hotić), Tavares, Bajde (75./Mendy).

ND Gorica: Sorčan, Širok, Mevlja, Jogan, Celcer, Džuzdanović, Johnson, Cvijanović (89./Humar), Kotnik (64./Arčon), Burgić (77./Nunić), Eleke.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)