TO, FANTJE!!! DESETA ZMAGA V SEZONI!

Nova Gorica, 29.11.2015

ND GORICA SREDI LJUBLJANE PREMAGALA VODILNO OLIMPIJO!

Izjemno! ND Gorica je v Stožicah zasluženo slavila z 2:0. Strelca Amel Dužudanović in Goran Cvijanović. Izjemni vratar Grega Sorčan je ostal nepremagan. Hvala organiziranim belo-modrim navijačem in Terror boysem!

Že uvod je nakazal, da bo tokrat drugačna pesem od tiste v sredo. Miran Burgič in Tine Kavčič sta z glavo zapretila v 5. minuti. Sledilo je nekaj domačih poskusov, a so bili ti vselej plen novogoriškega vratarja Sorčana. Olimpija je streljala od daleč.

V 26. minuti pa prvi šah mat. Amel Džuzdanović je z izjemno natančnim diagonalnim strelom v 26. minuti matiral vratarja Šeligo.

Do odmora še nekaj domačih poizkusov, ki niso bili nevarni.

Tudi v drugem polčasu zelo dobra igra belo-modrih. Šporar iz Zajc sta za domače streljala z razdalje, Goričanom pa so se priložnosti odpirale v protinapadih.

Tako so do zaključnih udarcev prišli Džuzdanović, Cvijanović, Burgič, Eleke in Arčon.

V 80. minuti izjemen strel Marshala Johnsona. Z izjemnim udarcem je stresel prečko.

Za Ljubljančane je okvir vrat stresel Kronaveter, v nasprotnem napadu pa je Miran Burgič našel Gorana Cvijanovića, ki je postavil končni izid tekme. To je bil prvi prvenstveni zadetek Cvijanovića po povratku v mesto vrtnic!

Novogoričani so tako dosegli deseto prvenstveno zmago. In tretjič v sezoni ohranili mrežo nedotaknjeno!

Naslednja tekma je že v sredo, doma z Rudarjem.

Ob 13.00 v Športnem parku!

Pozdravimo junake!

 

NK OLIMPIJA LJUBLJANA – ND GORICA 0:2 (0:1)

Strelca: Džuzdanović 28., Cvijanović 91.

NK Olimpija: Šeliga, Klinar, Kelhar, Zajc (63./Mimoun), Kronaveter, Matić, Šporar, Alves (46./Ontivero), Čale (84./Fink), Mitrović, Henty.

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Širok, Burgić, Arčon, Eleke (90./Humar), Cvijanović, Kavčič, Džuzdanović (82./Martinovič), Mevlja, Johnson.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)