Bravo, Gorica! Oslabljena do točke v Domžalah! Jan Humar s prvencem!

Nova Gorica, 06.03.2016

NK Domžale : ND Gorica 1:1

ND Gorica je v še eni pogumni predstavi osvojila novo točko. V Domžalah je bilo 1:1.  

Belo-modri so nastopili kar brez štirih standardnih igralcev, a so kljub temu večji del srečanja prikazali zelo solidno predstavo.

Gostje so zapretili na začetku, ko je Amarachi Osuji s strani z glavo poskušal, a je domači vratar branil z zadnjimi močmi. V prvem delu igre smo sicer spremljali precej taktično predstavo. Ne eni ne drugi niso imeli veliko strelov.

Dvakrat je streljal Domžalčan Mance, strel Matica Črnica je vratar Grega Sorčan ubranil. Do odhoda na odmor je znova streljal Osuji, poskusil je tudi Marshal Mfon Johnson.

V nadaljevanju hladen tuš za goste, ko je v 50. minuti Matic Črnic zadel za 1:0. Zadel je po odbiti žogi. Toda domače vodstvo Novogoričanov ni zmedlo.

Postavili so se bolj napadalno, a je naslednjo priložnost za domače zamudil Vuk. Odlično je posredoval Grega Sorčan.

Gorica je izenačila v 59. minuti. Jan Humar je požrtvovalno ukradel žogo in z nekoliko desne strani neubranljivo zadel za 1:1. To je prvi zadetek Humarja v Prvi ligi.

V nadaljevanju dvoboja terenska premoč domačih, ki pa do resnih priložnosti niso prišli. Za belo-modre so v drugem polčasu zaigrali tudi rezervisti Tilen Nagode, Sandi Arčon in drugič v karieri mladi nogometaš iz Bosne in Hercegovine Rifet Kapić.

Zadnja priložnost se je iz prostega udarca v 91. minuti ponudila Matiji Škarabotu. Le za las je zgrešil zadetek za zmago. Kljub temu, čestitke za prikazano, za točko!

GREMO, GORICA!

 

DOMŽALE - GORICA 1:1 (0:0)
Črnic 51.; Humar 59.

NK Domžale: Maraval, Alvaro Rodriguez, Zec, Horić, Horvat (od 34. Junior Wilson), Vuk (od 68. Masimov), Črnic, Trajkovski, Dobrovoljc, Majer, Mance.

ND Gorica: Sorčan, Škarabot, Osuji, Kavčič, Humar, Mevlja, Nunić (od 60. Arčon), Boben, Martinović (od 83. Kapić), Johnson, Curk (od 46. Nagode).

Rumeni kartoni: Trajkovski, Zec; Johnson, Boben.