Začele tudi mlajše selekcije: mladinci zmagali 4:1, U-15 slavila s 6:1!

Nova Gorica, 11.03.2016

Mladinci v Ljubljani premagali Olimpijo s 4:1

Pretekli konec tedna se je pričel spomladanski del prvenstva tudi v mladinski in kadetski prvi ligi.

MLADINCI

Mladinci so svoj debi opravili z odliko. V Ljubljani v Športnem centru Jama so v soboto kar s 4:1 premagali Olimpijo. V prvem delu igre je padel samo en zadetek. Zabil ga je Leon Marinič, ki je pred časom podpisal tudi profesionalno pogodbo s članskim moštvom ND Gorica. Tekla je 21. minuta srečanja.

V 54. minuti strel z bele točke za Novogoričane. Še drugič na srečanju je bil uspešen Leon Marinič. Le pet minut zatem so Ljubljančani izkoristili nezbranost v gostujoči obrambi. Na 1:2 je znižal Jakob Novak.

Toda belo-modri so še naprej uspešno zapirali vse domače poskuse za izenačenje. V 71. minuti je Olimpija dosegla avtogol in Gorica je povedla s 3:1. Končni izid tekme je v 90. minuti postavil uspešen mladinski reprezentant Rok Bužinel.

Rumena kartona sta prejela Rok Podvršček in Jaka Kuraj.

Naslednja tekma 1. SML – 21. krog, nedelja 20. marca ob 15.00, Športni park – ND Gorica : NK Krka

 

KADETI

Obratno zgodbo so v prestolnici pisali kadeti, ki so izgubili z 1:5. Olimpija je v prvem polčasu dosegla dva zadetka. Ljubljančani so bili uspešni v 10. in 22. minuti igre. Velja omeniti, da so drugi zadetek dosegli po gostujočem avtogolu.

Novogoričanom je z golom v 51. minuti upanje na pozitiven izid namenil Žiga Bizjak. Toda veselje ni trajalo dolgo časa. V 65. minuti je namreč gostujoči igralec Petja Majcen prejel rdeči karton.

Zatem pa je Olimpija dosegla kar tri zaporedne zadetke in sicer v roku osmih minut. Tako se je končalo s 5:1. Trener Gorice je v drugem polčasu tudi s štirimi menjavami poskušal spremeniti potek srečanja, a se mu ni izšlo. 

Naslednja tekma 1. SKL – 21. krog, nedelja 20. marca ob 13.00, Športni park – ND Gorica : NK Krka

 

U-15

Pomladni del so pričeli tudi v selekciji U-15.

V nedeljo, 6. marca je Gorica doma premagala ekipo Idrije – Tolmina s 6:1. Belo-modri so že v prvem polčasu dosegli kar štiri zadetke. V 14. minuti je bil uspešen Mirko Mutavčić, na 2:0 je v 22. minuti povišal Miha Žejen.

Domačim je igra tekla, imeli so kar precej lepih akcij. Tako je že v 26. minuti Blaž Košuta zadel tretjič, le pet minut zatem pa je izid polčasa postavil Rok Zucchiati.

Na 5:0 je v 51. minuti postavil Aldin Karabegović, kmalu zatem pa je svoj drugi gol dosegel Blaž Košuta. Gostje so edini gol zabili v 61. minuti.

Igra se je nato umirila, pri domačih pa v drugem delu beležimo vstop petih nogomet nogometašev. Rumeni karton si je prislužil Kris Pavlin.

Naslednja tekma 1. liga U-15 Zahod – 17. krog, sobota 12.3. ob 13.00, Ljubljana – Ježica; NK Interblock : ND Gorica