Proti Mariboru tudi tokrat ni šlo

Nova Gorica, 02.04.2016

ND Gorica : NK Maribor 0:2

Nagode_MB_nasl.jpgND Gorica je pred polnimi tribunami Športnega parka doživela domači poraz proti državnim prvakom iz Maribora z 0:2.

Toda pričetek srečanja je nakazoval drugačen potek. V tretji minuti je Tilen Nagode streljal, vratar Handanović je ubranil. Andrej Kotnik pa je z voleja sprožil čez vrata.

Igra je potekala med obema kazenskima prostoroma. Vratar belo-modrih Grega Sorčan je dvakrat odlično posredoval. Mariborčan Željko Filipović je streljal čez vrata.

Po pol ure igre sta sledila domača poskusa Kotnika in Mirana Burgiča z glavo, pred odhodom na odmor pa je gostujočega Marcosa Tavaresa znova zaustavil Sorčan.   

V nadaljevanju sprva nič pretresljivega. V 58. minuti pa je Maribor povedel, ko si je strel znotraj kazenskega prostora izboril Mendy. Isti igralec je deset minut pozneje po globinski podaji postavil končnih 0:2.

Odgovor domačih je bil medel. Burgič in Nagode sta streljala mimo cilja. Nagode je sprožil tudi pet minut pred koncem, a tudi tokrat mimo vrat.

Kljub porazu so fantje za trudi in bojevitost ob koncu srečanja prejeli aplavz domačih gledalcev in navijaške skupine Terror boys, ki se je tokrat zbrala v zelo velikem številu.

Ne pozabite! Že v sredo je nova tekma. V Športni park ob 16.00 prihaja Olimpija! Se vidimo!

GREMO, GORICA!

 

ND GORICA – NK MARIBOR 0:2 (0:0)

Strelec: Mendy 59., 70.

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Mevlja, Jogan, Škarabot, Johnson (88./Humar), Kolenc, Osuji (66./Arčon), Nagode, Kotnik (77./Nunić ), Burgić.

NK Maribor: Handanović, Mertelj, Šme, Defendi, Viler, Ibraimi (87./Rahmanović), Filipović, Kabha, Bohar (70./Bajde), Tavares (75./Novaković), Mendy.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)