Čez Domžale ni šlo. Gorica vse bližje končnemu četrtemu mestu

Nova Gorica, 08.05.2016

ND Gorica : NK Domžale 0:2

ND Gorica bo zelo verjetno letošnje prvenstvo končala na četrtem mestu. Tri kroge pred koncem imajo belo-modri sedem točk naskoka pred zasledovalci, prav toliko pa zaostajajo za tretjimi Domžalami, ko so bile v nedeljskem popoldnevu v Športnem parku boljše z 2:0.

Tekma je minila v tonu, kot smo ga pričakovali, in sicer brez obilice priložnosti, bolj šahovsko naravnana. Prva dva poskusa pripišemo domačim. Miran Burgič je bil dvakrat nenevaren. Na drugi strani je Grega Sorčan odbil strel Manceja.

Za Novogoričane je do konca prvega dela igre dvakrat poskusil tudi Sandi Arčon, a tudi tokrat brez uspeha.

Domžale so do vodstva prišle v 44. minuti, ko je lepo akcijo kronal Matic Črnic, ki je po preigravanju zadel v bližnji vratarjev kot.

V nadaljevanju smo pričakovali bolj živahno srečanje, vendar so bili gostje vselej za odtenek boljši. Prvi je v drugem delu streljal Jan Humar. Igro sta poživila rezervista Dino Martinovič ter Andrej Kotnik, toda premalo je bilo konkretnih nevarnosti za gostujoča vrata.

Domžalčani so v 69. minuti prek protinapada postavili končni izid 0:2. Zadel je Antonio Mance.  

Gorica je do konca tekme imela lepo priložnost prek asistenta Kotnika ter strelca Marka Nuniča, ki je z bližine z glavo zgrešil cilj.

Tako do konca ostajajo še tri tekme. Gorica že v sredo ob 18. uri gostuje v Krškem. V soboto se nam v Športnem parku obeta primorski derbi z Luko Koprom, zadnja tekma pa je v Mariboru.

NI POPUŠČANJA. GREMO GORICA, DO KONCA!

 

ND GORICA – NK DOMŽALE 0:2 (0:1)

Strelca:  Črnic 44., Mance 69.

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot, Gregorič, Burgič, Arčon (75./Nunić), Kolenc, Osuji (56./Kotnik), Kavčič, Humar (56./Martinović), Jogan.

NK Domžale: Maraval, Horič, Wilson, Črnic (73./Repas), Šišić (78./Vetrih), Horvat, Trajkovski, Dobrovoljc, Alvir, Husmani, Mance (85./Brachi).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)