Odzivi igralcev po prvi evropski tekmi

Nova Gorica, 01.07.2017

Po povratku iz daljne Armenije vsem našim simpatizerjem v branje ponujamo še nekaj odzivov na prvo evropsko tekmo letos. Potovanje je bilo prijetno, za dobro voljo pa je poskrbela zelo dobra igra in aktiven rezultat pred povratno tekmo, ki bo v četrtek ob 20.30 v Športnem parku.

Gyumri Shirak Gorica akcija 1.jpgBranilec Tine Kavčič je dejal: "Prva tekma je bila takšna, kot smo jo pričakovali. Imeli smo nekaj težav s tem, ker je nadmorska višina mesta 1500 metrov, a nam je deževno vreme šlo na roko in na koncu smo izpeljali tekmo tako, kot smo si želeli. Kar se povratne tekme tiče, pa bo seveda nekoliko lažje. Tudi zato, ker smo še boljše spoznali nasprotnika. Sedaj podrobneje vemo, kje so njihove dobre lastnosti, tako da se lahko na njih še boljše pripravimo. Prednost s prve tekme je res dobra."

Strelec obeh zadetkov Rifet Kapić je komentiral tako: ''Zabeležili smo pomembno zmago. V deževnih okoliščinah smo odigrali dobro tekmo z veliko posesti in lahko smo Gyumri Shirak Gorica akcija Rifet Kapić.jpgveseli. Nagrada za to sta moja dva zadetka, toda bolj kot le-teh sem vesel ekipne zmage. Nič pa še ni odločeno. Odigrati bo namreč treba še povratni obračun, kjer bomo morali željo po napredovanju tudi potrditi."

Podajalec pri prvem golu in neutrudni bojevnik Osuji Bede Amarachi pa je menil: "Celotno srečanje je bilo odigrano na res visokem nivoju. Vreme nam je šlo v času tekme precej na roko. Mislim, da če bi bilo takšno kot dan prej na treningu, kjer je bilo zares vroče, ne bi imeli toliko energije skozi samo tekmo. Težje bi dihali, toda na koncu smo bili boljši in zasluženo zmagali. Na povratni tekmi bo kljub prednosti dveh Gyumri Shirak Gorica Osuji.jpgzadetkov potrebno biti pazljiv. Pokazali so, da imajo kvaliteto. Moramo se dobro pripraviti, nadaljevati moramo s takšno formo, kajti vsaka tekma šteje enako. Zavedamo se, da ni še konec, toda verjamemo v uspeh, ki je odvisen od nas samih."

GREMO, GORICA!

Foto: Foto Lado / ND Gorica