Na prve točke še čakamo

Nova Gorica, 24.07.2017

Na prve prvenstvene točke bomo morali še malo počakati. ND Gorica je v 2. krogu Prve lige TS 2017/18 na domačem igrišču klonila proti Olimpiji z 0:2.

Belo-modri so znova zaigrali v krču, igra jim nikakor ni stekla. Gostje so imeli pobudo v uvodu tekme. Rifet Kapić je sicer imel po četrt ure igre lepo priložnost, a je dobro posredoval gostujoči vratar.

Gorica je nato vzpostavila ravnotežje, tik pred koncem polčasa pa prva vrzel v domači obrambi. Abass je z bližine premagal Grego Sorčana, ki je pred tem dvakrat dobro posredoval ob strelih z razdalje.

V drugem delu igre podobna slika. Domači so najnevarnejše sprožili tik pred koncem, ko je Kapić meril mimo vrat. Še pred tem v 75. minuti odlična akcija in zadetek Blessinga Elekeja za končnih 0:2.

Pred trenerskim štabom in igralci je sedaj mirnejši teden, ko se bodo lahko malo osvežili.

Sledita dve gostovanji. Gorica v nedeljo ob 20. uri gostuje v Celju, v nedeljo 6. avgusta pa v Domžalah. Naslednja domača tekma bo proti Aluminiju 11. ali 12. avgusta.

 

ND GORICA – NK OLIMPIJA 0:2 (0:1)

Strelca: Abass 40., Eleke 75.

ND Gorica: Sorčan; Gregorič, Kavčič, Jogan, Celcer; Kapić, Grudina, Kolenc (82./Humar), Marinič (82./Edafe); Osuji, Filipović (46./Nagode).

NK Olimpija: Vidmar; Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec; Brkić (85./Cretu), Čanađija, Savić (71./Eleke), Alves (78./Tomić), Kapun; Abass.

Sodnik: Dragoslav Perić