Gorica preskočila Triglav!

Nova Gorica, 19.08.2017

ND Gorica je v tekmi 6. kroga Prve lige TS v Kranju slavila s 3:1.

Belo-modri so obetavno začeli. Rok Grudna je že v peti minuti z bližine zgrešil vrata, nakar sta poskusila še Andrija Filipović in Leon Marinič. Strel mladega nogometaša je zletel čez vrata. Za Gorico je imel zares lepo priložnost tudi Dejan Žigon, ki se je sam znašel pred domačim vratarjem, ga poskušal prelisičiti, a mu ni uspelo.

Na drugi strani je Grega Sorčan ubranil zelo lepo priložnost Luki Majcnu, v 26. minuti pa je Triglav preko Mateja Poplatnika povedel s strelom z bele točke. Na robu kazenskega prostora je prekršek storil Jani Curk.

Po vodstvu Kranjčanov se je igra nekoliko umirila, za goste je znova poskusil Filipović.

V nadaljevanju igra med obema kazenskima prostoroma, nakar je Rifet Kapić v 57. minuti izenačil. Na približno 20 metrih od vrat je prejel žogo, preigral domačega branilca, prodrl v kazenski prostor in iz oči v oči premagal domačega vratarja. To je bil peti sezonski gol Kapića, prvi v prvenstvu.

Sledila je igra z manjšim številom zaključkov, enkrat se je z obrambo izkazal Grega Sorčan.

Gorica je do zmage prišla v zaključku tekme. Najprej je v 85. minuti Rifet Kapić odlično sprožil (znova je žogo prejel z leve strani), zadel prečko, odbito žogo pa je za svoj drugi sezonski gol v mrežo pospravil Joseph Donatus Edafe.

Že v naslednjem napadu akcija po desni strani. Predložek Kapića, ki je sodeloval pri vseh treh golih, odbita žoga, mladi napadalec Mark Gulič pa je s prve sprožil ter s približno 15 metrov zadel za končnih 3:1!

To je druga zaporedna zmaga Gorice. Bravo fantje!

 

NK TRIGLAV – ND GORICA 1:3 (1:0)

Športni center Kranj; Strelci: Poplatnik 26./11-m; Kapić 57., Edafe 84., Gulić 86.

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Jogan, Kavčič, Curk, Grudina, Kapić, Žigon (80./Gulič), Osuji, Filipović (76./Edafe), Marinič (46./Škarabot).

NK Triglav: Džafić, Gvardjančič, Arh Česen, Kuhar (60./Zec), Šmit, Bojić, Gajić, Robnik, Bukara (86./Suljević), Poplatnik, Majcen (74./Mlakar).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)

 

Foto: Žiga Zupan