Gorica do četrte zaporedne zmage!

Nova Gorica, 10.09.2017

Novogoričani so v Dravogradu premagali Ankaran-Hrvatine z 2:0 in tako prišli do svoje četrte zaporedne prvenstvene zmage.

V prvem delu igre smo videli premoč belo-modrih, ki so nizali napade, drugi polčas pa je bil bolj izenačen. Toda zmaga Gorice v nobenem trenutku ni bila ogrožena.

Gostje so dvome o zmagovalcu razblinili že po dvajsetih minutah igre. Najprej je v 12. minuti tekme po podaji Matije Škarabota in lastnem preigravanju v polno zadel Bede Amarachi Osuji. Nigerijec je imel čez nekaj minut novo priložnost, a iz oči v oči z domačim vratarjem ni uspel zadeti.

Zato pa je to uspelo Rifetu Kapiću. Po kotu in odbiti žogi je sprožil z okrog 20 metrov in z izjemnim zadetkom poskrbel na dvojno prednost gostov.

Ti so imeli do konca polčasa še nekaj priložnosti, a se izid ni več spremenil.

Ankaran je imel priložnosti ob koncu polčasa, ko je sprva dobro branil Grega Sorčan, nato pa so zadeli še vratnico. 

V nadaljevanju bolj enakovredna igra. Novogoričani so kontrolirali potek tekme, v končnici pa so imeli prek Dejana Žigona, Donatusa Edafeja ter Marka Guliča še priložnost za tretji gol.

Ostalo je pri 2:0, kar je potrdilo dobro formo varovancev Mirana Srebrniča.

 

NK ANKARAN HRVATINI – ND GORICA 0:2 (0:2)

Strelca: Osuji 12., Kapić 17.

Ankaran Hrvatini: Bužan, Humar (38./Delgado), Karamatić, Škvorc (59./Pahor), Primc (76./Smiljanić), Badžim, Klapan, Nkame, Gliha, Kidrič, Meledje.

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Šakarabot, Jogan, Kavčič, Gregorič, Grudina, Žigon (79./Edafe), Kapić, Osuji (85./Kolenc), Filipović (68./Gulič).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)