Kljub številnim strelom poraz v derbiju

Nova Gorica, 17.09.2017

Novogoričani so na domačem stadionu pred številnimi gledalci z 0:3 klonil proti Mariboru, udeležencu UEFA Lige prvakov.

Domača zasedba je začelo silovito. Že v prvem napadu beležimo nevaren poskus Amarachija Osuija z razdalje, ki je zletel tik čez vrata. Sledila sta poskusa Roka Grudine z razdalje ter Andrije Filipovića z okrog osmih metrov. Obakrat je bil na mestu gostujoči vratar.

Toda Novogoričani niso uspeli zadeti, kar je na drugi strani iz ničesar uspelo gostom. Alen Jogan in vratar Grega Sorčan se pri obrambni akciji nista uspela sporazumeti. V 16. minuti je tako padel avtogol.

Po šoku so imeli gostje še en poskus, v 24. minuti pa po lepi ekipni akciji dober strel Matije Škarabota. Znova je bil na mestu Handanović, ki je izjemno posredoval tudi po prostem strelu Urša Celcerja nekaj trenutkov zatem.

Sledila je igra med obema kazenskima prostoroma, oziroma zatišje pred viharjem. V 41. minuti je sprva mariborski branilec Billong po našem mnenju nepravilno v lastnem kazenskem prostoru podrl Osuija. Sodnikova piščalka je ostala nema. Čez nekaj trenutkov zelo sporen dvoboj nad Miho Gregoričem. Tudi tu sodnik ni zapiskal, čeprav je bil prekršek zelo verjeten. Iz protinapada pa je Maribor zadel za 0:2. Uspešen je bil Jasmin Mešanović. Videli smo dve zelo sporni situaciji in koncert žvižgov s tribun.

Do odhoda na odmor beležimo še en strel Roka Grudine, ki ga je znova ujel gostujoči vratar.

Novogoričani so v nadaljevanje krenili odločno. Uvodoma sta merilni napravi naravnavala Celcer in Kapić. Po kotu je poskusil Tine Kavčič, a so kaj kmalu dobili še tretji zadetek. Po protinapadu in odbiti žogi je drugič zadel Mešanović.

Tekma je bila praktično odločena, kljub temu so domači stremeli k zadetku. Rifet Kapić je z razdalje za malo zgrešil, na drugi strani se je z obrambo izkazal Grega Sorčan. Zadnji poskus je pripadel Urošu Celcerju.

Srečanje se je tako obrnilu o korist udeleženca Lige prvakov.

S nekoliko posebnim navijanjem in transparentom so srečanje zaznamovali tudi navijači Terror boysi.

Ne glede na vse, gremo naprej.

IZJAVI PO TEKMI 

”Tekmo smo zelo dobro začeli, a si praktično sami zabili prvi gol po slabi komunikaciji med igralcama, kar se ne bi smelo zgoditi. Po drugem zadetku smo si vse skupaj otežili. Skozi celotno srečanje smo delovali kakovostno, nekaj posameznikov je tekmo odigralo na visoki ravni, a kljub temu to ni bilo dovolj za točko,” je dejal trener Miran Srebrnič.

“Škoda je bilo nesporazuma v obrambi, ker smo bili v tistem obdobju boljši. Nasploh smo prikazali dobro predstavo, a je Maribor izkoristil svoje priložnosti. Po drugem golu nismo mogli več zasukati izida. Strah je odveč. Pomembno je, da igramo dobro in izkoristimo svoje priložnosti v nadaljevanju prvenstva” je povedal zvezni igralec Rok Grudina.

 

ND GORICA – NK MARIBOR 0:3 (0:2)

Strelca: Jogan 16./ag, Mešanović 43., 60.

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Celcer, Škarabot, Grudina, Kapić, Žigon, Osuji, Filipović.

NK Maribor: Handanović, Milec, Šuler, Billong, Viler, Vrhovec, Pihler, Kramarič, Ahmedi, Bohar, Mešanović.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)