Druga pot iz Velenja bolj grenka od prve

Nova Gorica, 20.11.2017

Druga pot v teh dnevih v Velenje za nogometaše in strokovni štab ND Gorice ni bila uspešna. Potem ko je v sobotnem večeru tekmo Prve lige TS prekinila megla, se je v ponedeljkovem popoldnevu srečanje razpletlo v korist domačih.

Obe moštvi sta odigrali slabih 20 minut prvega polčasa in celoten drugi del.

V prvih dvajsetih minutah so več pokazali gostje. Domači so sicer takoj na začetku zapretili, vendar je bil vratar Grega Sorčan zbran. Sledilo je obdobje Gorice. Najprej lep poskus mladega Leona Mariniča z razdalje. Nato je s strani streljal Kiryan Nwabueze, tik pred odhodom na odmor pa je nevarno zapretil še Dejan Žigon.

V drugem delu druga pesem. Damijan Trifković je v 53. minuti presenetil gostujočo obrambo in s prostega udarca zadel za domače vodstvo. Kmalu zatem je okvir vrat zatresel napadalec Rudarja John Mary.

Novogoričani so hitro odgovorili, a nenatančno. Rok Grudina je z glavo streljal mimo vrat. Sledila je precej enakovredna igra, ob koncu pa je imel po preigravanju Dejan Žigon lepo priložnost za izenačenje.

V sodnikovem dodatku so domači zadeli še drugič.

Trener Gorice Miran Srebrnič je bil razočaran: ''Tekma je bila izenačena, odločil pa je prosti strel domačih. Priložnosti so bile na obeh straneh. Po zaostanku smo poskušali tudi z rizično igro priti do izenačenja, toda na žalost nismo uspeli zadeti. Rudarju čestitam za zmago.''

V soboto sledi domača tekma z Ankaranom (15.00), nato pa le še gostovanji v Mariboru in Krškem.

 

NK RUDAR – ND GORICA 2:0 (0:0) 

Strelca: Trifković 54., Vizinger 94.

Rudar Velenje: Pridigar, Pišek, Vuklišević, Tomašević, Pušaver, Antonov, Črnčič (80./Tučič), Bijol, Trifković (93./Vizinger), Markovskij (72./Bolha), Mary.

ND Gorica: Sorčan, Škarabot, Celcer, Kavčič, Gregorič, Grudina, Humar (59./Kapić), Žigon, Marinič (88./Nagode), Osuji, Nwabueze.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)