Na zadnji domači tekmi osvojili točko

Nova Gorica, 25.11.2017

Novogoričanom na domačem igrišču proti Ankaranu ni uspelo osvojiti vseh treh točk. V prvem delu nismo videli zadetkov, v drugem so padli kar štirje.

V deževnem vremenu spodbuden prvi polčas Gorice, ki je imela niti igre v svojih nogah. Vrstili so se poskusi Rifeta Kapića, Leona Mariniča, Kiryana Nwabuezeja. V zaključku polčasa sta do priložnosti prišla še Jan Humar in Amarachi Osuji. Tik pred odmorom še nevarnost za domača vrata, ko so gostje zadeli vratnico.

Odličen začetek drugega dela za Gorico. Američan Kyrian Nwabueze je v 55. minuti v vodstvo pretvoril podajo Matije Škarabota. To je četrti gol za Nwabuezeja in četrta podaja Škarabota.

Le nekaj minut zatem dober prodor in dvojna podaja Rifeta Kapića z Amarachijem Osuijem. Kapić je z bližine zadel za 2:0. Zdelo se je, da je tekma odločena, a ni bilo tako.

Gostje so v 71. minuti po predložku s strani in neodločnosti domače obrambe uspeli znižati. Nato so ostali še brez izključenega Nkame, tri minute zatem pa znova predložek pred domača vrata, kratko izbijanje Grege Sorčana ter zadetek Meledjeja za končnih 2:2.

Takoj po srečanju je svoje videnje prestavil strelec zadetka Rifet Kapić: ''Mislim, da smo bili boljši nasprotnik. Ustvarili smo so veliko priložnosti, tako da bi si zaslužili zmago. Toda tak je nogomet. Potrdilo se je pravilo, da če zadetka ne daš, ga nato prejmeš. Gremo naprej na nove izzive.''

To je bil zadnji letošnji nastop Gorice pred domačim občinstvom. Sledita še dve tekmi – gostovanje v Mariboru in Krškem.

 

ND GORICA – NK ANKARAN HRVATINI 2:2 (0:0) 

Strelci: Nwabueze 54., Kapić 61.; Vodeb 71., Meledje 82.

Izključitev: Nkama 79./Ankaran 

ND Gorica: Sorčan, Škarabot, Celcer, Kavčič, Gregorič, Marinič (87./Filipović), Humar, Nagode (72./Džuzdanović), Kapić, Osuji, Nwabueze.

NK Ankaran Hrvatini: Bužan, Matošević (69./Smiljanić), Pahor, Badžim, Karamatić, Mate, Nkama, Delgado , Burkić , Cerovec (64./Vodeb), Meledje.

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)