Na Štajersko odločni: cilj so tri točke

Nova Gorica, 01.12.2017

Nogometaše ND Gorice v soboto, 2. decembra ob 20.20 čaka zahtevno gostovanje na Štajerskem, kjer se bodo pomerili z NK Maribor. Tekma bo v neposrednem prenosu na Kanal A.

Trener Miran Srebrnič je tako pred uvodno tekmo meseca decembra dejal: ''Cilj mora vedno biti zmaga. Res, da Maribor velja za favorita, vendar menim, da je čas, da se tudi nam nekaj obrne v prid. Prepričan sem, da smo zadnji dve tekmi odigrali dobro, a žal smo izvlekli samo točko.”

Dodal je: “Novo priložnost bomo morali iskati v Mariboru, upam na tudi nekaj športne sreče, ki jo na takšnih tekmah preprosto moraš imeti.''

Prvo medsebojno srečanje letošnje sezone se je v Novi Gorici zaključilo z visoko zmago aktualnih prvakov, na zadnjem dvoboju v Ljudskem vrtu pa zmagovalca ob golih Dejana Žigona in Amarachi Bede Osujija nismo videli: “Do sedaj smo tekme z njimi odigrali dobro, ni nam pa uspelo rezultata spraviti pod streho, tudi zaradi malce nesreče oziroma smole. V fante tokrat srčno verjamem, potrebno bo biti maksimalno razpoložen, cilj pa morajo biti tri točke.”

Po odsluženi kazni se v moštvo vračata Rok Grudina in Dejan Žigon, toda zdravstvene težave ostajajo: “Kar se tiče poškodb, imata težave samo Kolenc in Burgić, ki pa bosta še nekaj časa odsotna. Ostali igralci so na voljo, fizično stanje Amela Džuzdanovića sicer še ni tisto pravo, vendar vem, da bo sčasoma prišel na želeni nivo.”

GREMO, GORICA!