Maribor ostaja za Gorico zelo neugoden

Nova Gorica, 02.12.2017

Znova je končnica tekme belo-modre prikrajšala za točko v Ljudskem vrtu. Novogoričani so jo v žepu držali do 88. minute, ko je bil – kot ničkolikokrat doslej proti Gorici – uspešen Marcos Tavares. Ta je s 131. golom v Prvi ligi TS postal njen najboljši strelec vseh časov.

Četa Mirana Srebrniča je imela skozi celotno srečanje manj žogo v svoji posesti, a je bilo takšno tekmo tudi pričakovati. Na drugi strani so imeli državni prvaki in udeleženci UEFA lige prvakov terensko premoč.

Za goste sta prešibko streljala Matija Škarabot in Rok Grudina. V 32. minuti je s strelom z razdalje dlani Grege Sorčana ogrel Dare Vršič. Maribor je do prednosti prišel v 43. minuti, ko je na drugi vratnici zadel Damjan Bohar.

Gorica je odgovorila v četrti minuti nadaljevanja. Odlična podaja Rifeta Kapića je po strelu Kyriana Nwabuezeja (njegov peti gol na deveti tekmi) pomenila zadetek za 1:1. Domači vratar je slabo posredoval.

Odtlej bolj živahna tekma, ki pa je prelomnico dobila v 66. minuti. Uroš Celcer je prejel še drugi rumeni karton.

Mariborčani so več napadali, gostje se uspešno branili. Kot rečeno, vse do 88.minute, ko je znova udaril Tavares. Tokrat je bil uspešen z glavo.

Gorico do konca jesenskega dela čaka še gostovanje v Krškem, ki je na sproedu prihodnji konec tedna.

 

NK MARIBOR – ND GORICA 2:1 (1:0)

Strelci: Bohar 43., Tavares 88.; Nwabueze 49.

Izključitev: Celcer 66./Gorica

NK Maribor: Handanović, Milec, Billong, Šuler, Viler, Pihler (72./Omoregie), Kabha, Vršič (90./Vrhovec), Bajde, Bohar (85./Kramarič), Tavares

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Lipušček, Celcer, Grudina, Kapić, Žigon (81./Marinič), Škarabot, Osuji (90./Nagode), Nwabueze (77./Filipović). 

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)