Leto 2017 v številkah

Nova Gorica, 15.12.2017

Bliža se dan, ko se staro prelije v novo. Leto, ki odhaja, nam je prineslo veliko zadovoljstva. Nekatere pomembne trenutke smo preoblikovali v številke. Skupaj podoživimo leto 2017.  

1 – Kot prvi športni kolektiv ND Gorica v decembru predstavi svojo izvirno publikacijo – Trajnostno poročilo. V njem so opredeljene vrednote, smernice in vizija kluba. Predstavitev od prve do zadnje točke.

2 – Drugo mesto. Maja se ND Gorica po odličnem spomladanskem delu prvenstva razveseli naslova viceprvaka Slovenije. To je bil peti tovrstni dosežek v zgodovini kluba. Nazadnje je Gorica podprvak postala v sezoni 2006/07.

7 – Pod sedem zadetkov se je v jesenskem delu sezone 2017/18 podpisal najboljši strelec kluba letos Rifet Kapić. Izbran je bil za najboljšega igralca v ekipi. V celotni lanski sezoni jih je dosegel šest.

9 – Devetič v polfinalu Pokala Slovenije. ND Gorica se oktobra po dvojni zmagi nad Triglavom še devetič uvrsti v polfinale pokalnega tekmovanja. Nazadnje ji je to uspelo pred štirimi leti.

9 – Julija naše moštvo prvič po devetih letih preskoči prvo oviro v evropskih pokalih. Z 2:0 in 2:2 je poražen armenski klub Shirak Gyumri. Nazadnje je Gorica prvega nasprotnika izločila v letu 2008, ko je bila boljša od malteškega Hiberniansa.

21 – Toliko nogometašev je v dresu ND Gorice stopilo na zelenice Prve lige v jesenskem delu prvenstva 2017/18.

26 – Teče 26. zaporedna sezona nastopanja v Prvi ligi, najmočnejšem prvenstvu v naši državi. Novogoriški klub ni nikoli izpadel v drugo ali nižjo ligo. Taka sta samo še Maribor in Celje. 

50 – Miran Burgič je doslej v Prvi ligi za ND Gorico prispeval natanko 50 zadetkov. To ga uvršča na tretje mesto večne klubske lestvice strelcev v Prvi ligi. Miran dobro okreva po poškodbi in ga nestrpno pričakujemo na zelenicah. 

52 – Julija belo-modra ekipa odigra svojo 52. tekmo v evropskih pokalih. Nasprotnik je atenski klub Panionios. 

60 – Toliko točk ima novogoriška ekipa na svojem računu meseca maja, ob koncu sezone 2016/17. To je najboljši rezultat v zadnjih 11 letih. Nazadnje je več točk osvojila v sezoni 2005/06, ko je bila s 73 točkami tudi državni prvak.

250 – Število označuje otroke in mladostnike, ki se aktivno udejstvujejo na igriščih v dresu ND Gorice.

1.309 – Toliko ima klub sledilcev na Uradnem Twitter profilu.

8.600 – Več kot 8.600 všečkov ima Uradni Facebook profil ND Gorica.

 

PODPIRAJ SVOJ LOKALNI KLUB ŠE NAPREJ!