Alen Jogan s prvimi vtisi o pripravah

Nova Gorica, 11.01.2018

Za nogometaši ND Gorice so uvodni dnevi zimskih priprav, kjer bo ob številnih treningih na sporedu tudi kar 11 pripravljalnih tekem. Za klubsko spletno stran je začetek obdobja komentiral kapetan ekipe Alen Jogan.

Za vami je uvodnih nekaj treningov. Kaj je bilo v ospredju te dni in kaj lahko pričakujete v nadaljevanju? 

''Tako je. Za nami so uvodni treningi, kjer smo imeli poudarek na sami moči in seveda teku. Noge so težke, utrujenost je prav tako že prisotna, ampak smo v takšnem obdobju, kjer je potrebno nadaljevati v maksimalnem ritmu.''

Do začetka prvenstva je še veliko časa, pred tem je na sporedu 11 trening tekem. 

“Zimska pavza je kar malce daljša in posledično pride do velikega števila prijateljskih tekem. Vsaka tekma je zagotovo boljša kot trening, vsaka je po svoje dobrodošla in nam služi kot pokazatelj, kje lahko določeno stvar popravimo in nam nudi potrditev v kateri fazi delamo dobro. Povedati pa moram, da se prihajajočih tekem veselimo.”

Priprave bodo v večini opravljene v domačem okolju. Kakšen vpliv ima to na ekipo? 

”Mislim, da nič posebnega. V Novi Gorici imamo super vreme tako, da s tem se ne obremenjujemo.”

Prva prvenstvena tekma je na sporedu 25. februarja, v drugem delu pa bo potrebno odigrati še polfinale pokala ter zaostalo srečanje 19. kroga. Kje na lestvici nas vidiš ob koncu? 

”Osebno ne bi nič napovedoval. Zavedamo se, da je vsaka tekma poglavje zase. Začenjamo s prvenstvom in potrebno se je maksimalno pripraviti na prvo naslednjo tekmo in potem postopoma naprej.''

Naj dodamo, da je medtem prišlo tudi do potrditve terminov pri prvih dveh prijateljskih srečanjih. Tekma z Lokomotivo bo v Zagrebu odigrana v sredo, 17.1. ob 14.00, srečanje z HNK Rijeko pa v soboto, 20.1. ob 17.30 na Rujevici.