Jaka Kolenc o svoji odsotnosti z igrišč

Nova Gorica, 16.01.2018

Zvezni igralec Jaka Kolenc, ki vse od meseca oktobra zaradi poškodbe hrbtenice ne trenira z ekipo, je sedaj vendarle bližje povratku na zelenice.

Zdravstvene težave s hernijo so Kolenca v preteklih mesecih precej oddaljile z nogometnih igrišč. Svoj zadnji nastop je namreč zabeležil na oktobrski gostujoči tekmi z Aluminijem, kjer se je visoke zmage s 3:0 veselila Gorica.

“Res je, da je stvar zelo dolgotrajna in tega na začetku ni bilo lahko sprejeti. Sploh ko nam v končnici prvega dela ni šlo ravno po načrtih. Tedaj je bilo še toliko težje svoje soigralce spremljati s strani igrišča,” je sprva dejal 23-letni zvezni igralec, ki je v letošnji sezoni zbral natanko 777 ligaških minut.

“Prvi mesec je bil namenjen predvsem počitku, kasneje sem poskušal s pomočjo fizioterapevtov delati korake naprej, toda s takšno poškodbo je potrebna velika mera potrpljenja.”

Številnim pregledom ter obilnemu počitku sledijo terapije. Po okvirnih napovednih zdravniške službe pa februarja srčno želeni povratek.

Kolenc v pogovoru za nd-gorica.com zaključuje: “Najhuje je zdaj mimo in upam, da bom lahko kmalu začel normalno trenirati. Vse skupaj že zelo pogrešam. Čaka me sicer še veliko dela, toda povratek komaj čakam.”

Kot smo napovedali – bliža se tudi prva trening tekma. V sredo ob 14. uri ND Gorica gostuje v Zagrebu pri NK Lokomotiva. Prenos v živo bo na voljo na uradnem facebook profilu.