Gorica klonila v Celju

Nova Gorica, 07.03.2018

Novogoričani so v nekaj dneh doživeli drugi prvenstveni poraz. Tokrat so v Celju domači slavili z 2:0.

Pri gostih še vedno kopica poškodovanih, tako da so v polju začeli vsi trije novinci – Matteo Tomiček, Matej Šantek ter Marko Tešija.

Že v 4. minuti prvi gol na tekmi. Celjani so z diagonalno žogo preko polovice igrišča zaposlili Luko Kerina, ki je s strelom v oddaljeno vratnico premagal Januša Štruklja. Le nekaj trenutkov zatem izjemno posredovanje gostujočega vratarja.

Belo-modri so prvič zapretili v 23. minuti, ko je z ugodnega položaja čez vrata žogo poslal Edafe. Izid se do odhoda na odmor ni spremenil.

V nadaljevanju sprva nevaren strel Osuija s prostega udarca. Toda namesto izenačenja smo videli še eno napako gostujoče obrambe. Lupeta je streljal z leve strani, Štrukelj pa je žogo nesrečno odbil v Alena Jogana za dvojno domačo prednost.

Reakcija Gorice je bila premedla. Ob koncu beležimo še poskus Janija Curka z velike oddaljenosti, ki pa je zletel mimo vrat.

Naj dodamo, da je že v prvem polčasu zaradi bolezni Tomiček zapustil zelenico, na njegovo mesto pa je prišel Curk.

Trener Miran Srebrnič je bil razočaran: ''Tekmo so zelo slabo začeli. Puščali smo prostor, nismo imeli kompaktnosti. Šele nekje po 20. minuti smo zaigrali boljše. V drugem delu smo delovali boljše, toda po drugem domačem zadetku je bila tekma odločena. Zasluženo smo klonili.''

Naslednja tekma je že v soboto v Domžalah. Glave gor! Dajmo, Gorica!

 

NK Celje – ND Gorica 2:0 (1:0)

Stadion Arena Z'dežele, sodniki: Kajtazović (Kranj), Kordež (Ljubljana) in Pospeh (Petrovče).

Strelci: 1:0 Kerin (4.), 2:0 Jogan (66./avtogol).

Celje: Jurhar, Vidmajer (od 34. Andrejašič), Džinić, Stojinović, Brecl, Pišek, Cvek, Kerin (od 39. Šauperl), Pungaršek (od 78. Predragović), Lupeta, Vizinger.

Gorica: Štrukelj, Škarabot, Jogan, Kavčič, Tomiček (od 23. Curk), Žigon, Šantek, Tešija (od 76. Humar), Nagode, Osuji, Edafe (od 60. Gulič).

Rumeni karton: Pišek.