Prva pomladna zmaga!

Nova Gorica, 15.03.2018

Novogoričani so na svoji četrti pomladni tekmi prvič zmagali. V Športnem parku so z 1:0 ugnali Aluminij. Mož odločitve je bil v 74. minuti mladi napadalec Mark Gulič.

Tekmo so izpustili številni manjkajoči, tudi napadalec Amarachi Osuji, ki je odslužil kazen rumenih kartonov. Prvi so zapretili gostje v 4. minuti, vendar je bil vratar Januš Štrukelj pazljiv. Domači so takoj odgovorili. Prevzeli so pobudo in postajali vse bolj nevarni. Tako v 10. minuti beležimo nevaren prosti strel Jana Humarja, ki ga je gostujoči vratar ukrotil.

Nekaj trenutkov zatem je iz obrata poskusil Mark Gulič, sledila sta dva strela Amela Džuzdanovića. Prvi je zletel mimo vrat, drugega je ubranil vratar Aluminija. Do odmora se je igra umirila. Tik pred odhodom pod prho se je vnovič za strel odločil Džuzdanović, vendar je meril visoko čez vrata, na drugi srani pa je še drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Leonom Mariničem prejel branilec gostov Ilija Martinović.

Belo-modri so tako imeli igralca več. Že v prvih minutah nadaljevanja je Matija Škarabot zadel vratnico, ponovno pa je do strela prišel tudi Džuzdanović.

Sredi polčasa se je prvič po 29. aprilu 2017 na zelenice vrnil Miran Burgič. Ta je kmalu po vstopu stresel okvir gola, Mark Gulič pa je odbitek pospravil v mrežo. To je drugi gol tega mladega napadalca v Prvi ligi.

Veselje je bilo pristno, kar še dodatno izkazuje moštveni duh, ki vlada v novogoriški slačilnici.

Led je torej prebit. Naslednji preizkus Gorico čaka v nedeljo ob 15. uri v Kranju.

 

ND GORICA : NK ALUMINIJ 1:0 (0:0)

Športni park Nova Gorica, sodniki: Bukovec (Lendava), Friš (Sladki Vrh) in Benc (Rače).

Strelec: 1:0 Gulič (74.).

Rumeni kartoni: Jogan; Martinović, Marinšek, Ivančić.

Rdeči karton: Martinović (45.).

ND Gorica: Štrukelj, Curk, Kavčič (od 46. Žigon), Jogan, Lipušček, Škarabot, Humar, Džuzdanović (od 69. Burgič), Grudina, Marinič (od 61. Nagode), Gulič.

NK Aluminij: Kovačić, Šme, Martinović, Zeba, Jurčević, Marinšek, Petrovič, Ivančić (od 72. Nunić), Tahiraj (od 46. Ploj), Mensah, Kidrič (od 79. Štor).