Vsiliti svoj način igre

Nova Gorica, 12.04.2018

Novogoriške nogometaše v četrtek, 12. aprila ob 17.15, čaka pomembno gostovanje v Kidričevem, kjer se bodo z Aluminijem pomerili na povratnem obračunu polfinala Pokala Slovenije.

ND Gorica ima pred seboj zahtevno nalogo, saj je prvo tekmo izgubila z rezultatom 1:2. Za napredovanje torej potrebuje zmago z vsaj dvema goloma razlike. Izkušeni domači napadalec Miran Burgič se zaveda, da v tekmo ne smejo kreniti brezglavo.

''Najbolj pomembno je, da bomo potrpežljivi in da nasprotniku vsilimo svoj način igre,'' je sprva dejal.

Zaradi svojih bogatih izkušenj ve, kako je treba odigrati takšne tekme in koliko pomeni hiter zadetek na tovrstnem srečanju. Povedal pa je, da gol v začetni fazi tekme ni obvezen: ''Hiter zadetek bi nam olajšal zadevo, vendar tudi če ga ne dosežemo v prvem polčasu, se moramo držati načrta, saj je 45 minut več kot dovolj za dva gola''.

Na zadnjem medsebojnem prvoligašem obračunu je bil prav Burgić z asistenco eden izmed ključnih igralcev za zmago Gorice. Napadalec se pred pokalnim srečanjem s statistiko ne obremenjuje in pravi: ''Mislim, da se vsi zavedamo, kako pomembna je ta tekma in nepomembno je kdo doseže zadetek''.

Zmagovalec se bo v finalu, ki bo odigran na Stožicah pomeril z Olimpijo, ki je premagala Celje s skupnim izidom 3:1.