Vrača se Žiga Lipušček!

Nova Gorica, 26.04.2018

Po dobrem mesecu odsotnosti se vrača Žiga Lipušček. Osrednjega branilca je od nogometnih igrišč odtegnila bolezen, sedaj pa je pripravljen, da ponovno prične trenirati.

Zdravniki pravijo, da je mononukleozo prebolel in tako so mu prižgali zeleno luč za povratek na treninge. ''Tako je. Izvidi so odlični in končno se lahko vrnem na treninge. Kot vsakemu nogometašu, je bilo tudi meni zelo težko, ko nisem smel trenirati, zato sem povratka neizmerno vesel in upam, da bo v prihodnje vse potekalo brez zapletov''.

Žiga je v odsotnosti svojo ekipo spremljal le na daljavo in pravi, da mu ni bilo enostavno: ''Obdobje, ko sem soigralce lahko samo opazoval, je bilo zelo težko, a nujno potrebno za čimprejšnji povratek. Vesel sem, da je to za mano in komaj čakam, da jim bom lahko spet pomagal''.

Mononukleoza je bolezen, ki pusti velik davek na telesni pripravljenosti, zato Lipuščka najprej čaka ponovno pridobivanje izgubljene kondicije. ''Trenutno je moje fizično stanje slabo, a to je razumljivo, saj je za mano dober mesec ležanja v postelji. Cilj je seveda, da se čim prej pripravim na najhujše napore, ampak po postopnem načrtu, saj bi lahko takojšnja preobremenitev bolezen priklicala nazaj''.

21-letnik je svoj zadnji nastop zabeležil 18. marca v Kranju, kjer so nogometaši ND Gorica remizirali z 1-1, moštvo pa naslednja prvenstvena preizkušnja čaka že v nedeljo, ko je na sporedu gostovanje pri vodilni Olimpiji.