Zabeležena je nova domača zmaga

Nova Gorica, 03.05.2018

ND Gorica se v tekmi 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije veseli visoke zmage. V novogoriški Športni park so prišli nogometaši Celja, ki ga še drugič letos zapuščajo sklonjenih glav.

Prva priložnost na srečanju je pripadla domačim v 6. minuti, ko je po natančnem predložku Curka do strela z glavo prišel Žigon, a bil je nenatančen in ostalo je pri rezultatu 0:0.

Goriški ofenzivni vezist je poizkusil tudi v 12. minuti, ko je na atraktiven način želel poslati žogo v mrežo, vendar je bil precej daleč od uspeha.

Gostujoči nogometaši so prvič zapretili v 14. minuti preko Piška, ki je z razdalje 25 metrov močno sprožil, Sorčan pa je strel odbil v kot.

Ponovno so bili nevarni v 17. minuti, ko se je moral izkazati goriški vratar in ubraniti strel Vizingerja z neposredne bližine.

V 29. minuti pa sprememba rezultata. Tomiček je lepo prodrl po desni strani in podal v kazenski prostor, kjer je gostujoči vratar nespretno posredoval in žogo preusmeril do Žigona, ki je žogo hladnokrvno pospravil v mrežo.

Na resno priložnost v drugem polčasu smo morali čakati do 60. minute, ko je Kerin prejel natančno globinsko podajo v 16-metrski prostor, si povedel žogo mimo Sorčana in sprožil proti golu, a zadel le zunanji del mreže.

Nogometaši Celja so prevladovali na terenu, a to se jim ni obrestovalo, saj so Novogoričani v 76. minuti povišali vodstvo. Tešija je na nasprotni polovici uspešno preigraval in podal Burgiču na rob kazenskega prostora. Napadalec je streljal in z malce sreče je žoga našla pot v mrežo.

Na nov zadetek ni bilo potrebno čakati dolgo, saj je takoj po vstopu v igro v 80. minuti, z močnim in natančnim strelom z razdalje približno 18 metrov, Gulič postavil končni rezultat srečanja 3:0. To je bil njegov 4 gol v aktualni sezoni.

Nov prvoligaški izziv nogometaše Gorice čaka že v nedeljo, ko bodo v dvoboju z Domžalčani še drugič zapored v vlogi gostitelja.

 

ND Gorica – NK Celje 3:0 (1:0)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Perić Dragoslav (glavni sodnik), Vojska Matej (1. pomoč), Kasapović Aleksandar (2. pomoč), Stojanoski Andraž (4. sodnik)

Strelci: Žigon (29.), Burgič (76.), Gulič (80.)

ND Gorica: Sorčan, Škarabot (od 72., Humar), Gregorič, Tomiček, Curk, Grudina, Kolenc, Žigon, Džuzdanović (od 69., Tešija), Osuji, Burgič (od 79., Gulič). Trener: M. Srebrnič

Celje: Jurhar, Vidmajer, Travner, Džinić, Pečnik, Pišek, Pungaršek, Požeg Vancaš, Lotrič, Lupeta (od 84., Šauperl), Vizinger (od 42., Kerin). Trener: D. Kosič

Rumena kartona: Kerin, Pungaršek