Z Domžalčani za nove točke

Nova Gorica, 05.05.2018

V nedeljo, 6. maja, Goričane čaka srečanje 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije. V novogoriški Športni park prihajajo nogometaši Domžal.

Domžalčani so uvrščeni na 3. mesto prvenstvene lestvice in imajo 24 točk več od Goričanov, ki jih imajo 38.

Rumeni so v izjemni formi, saj so v drugem delu sezone od dvanajstih odigranih tekem vknjižili kar deset zmag, en neodločen izid in samo en poraz.

Plavo-beli v začetku spomladanskega dela sezone niso blesteli, vendar imajo za seboj odličen niz treh tekem brez prejetega zadetka, kar jih je približalo mestom, ki vodijo v evropska tekmovanja.

Prvo srečanje je bilo odigrano v Domžalah, kjer sta se tekmeca razšla z neodločenim izidom 1:1. Gorico je v vodstvo povedel sedaj že njen bivši član Edafe, izenačil pa je Franjić.

Več zadetkov so gledalci videli v Novi Gorici, kjer so Domžale v mrežo primorcev pospravile tri žoge, domači so bili uspešni enkrat. Nwabueze je zabil za vodstvo, a gostje so zrežirali preobrat z dvema zadetkoma Alvirja in enim Ibričića.

Na tretji medsebojni tekmi v aktualni sezoni so Novogoričani začetni rezultat uspeli zadržati le v prvem polčasu, saj so v drugem Domžalčani preko Vetriha, Bizjaka in Husmanija dosegli tri zadetke in osvojili vse točke.

Statistika vseh medsebojnih srečanj je nekoliko na strani Gorice, ki je na 71 tekmah vknjižila 27 zmag, 21 neodločenih izidov in 23 porazov.

Miran Srebrnič bo zopet imel nekaj problemov s poškodbami svojih varovancev. Ponovno bo odsoten kapetan Jogan, nov igralec na listi poškodovanih pa je Škarabot, ki si je na tekmi proti Celju lažje nategnil kolenske vezi. Celcer bo stisnil zobe in tudi tokrat igral s pomočjo protibolečinskih tablet zaradi bolečin v hrbtu. Dobra novica za domačega stratega je, da se po odsluženi kazni vrača Kavčič.

Glavni sodnik obračuna s pričetkom ob 13.00 uri bo Skomina Damir, ki je v sredo delil pravico na drugi polfinalni tekmi Lige Prvakov med Romo in Liverpoolom, s strani mu bosta pomoč nudila Vidali Manuel in Švarc Dejan, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Ponis Roberto.