Ponovno praznih rok iz Kidričevega

Nova Gorica, 10.05.2018

Še drugič v nekaj tednih Novogoričani zapuščajo Kidričevo sklonjenih glav. Po štirih uspešnih nastopih je prišel minimalni poraz (0:1). Gorica tako ostaja na šestem mestu, a za četrtim še naprej zaostaja le tri točke.

Začetek je bil spodbuden. Amarachi Osuji in Miran Burgić sta zapretila s strani. Igra med obema kazenskima prostoroma ni ponudila presežkov. V 11. minuti so domačini prek Jurčevića zatresli okvir gostujočih vrat, druge situacije je novogoriška obramba s Sorčanom na čelu vzorno rešila.

Na drugi strani so gostje v 28. minuti ostali brez poškodovanega Dejana Žigona, ki ga je nadomestil Leon Marinič. Še pred tem beležimo nevaren strel Osujia, ki je končal v vratnici. Takoj po vstopu v igri je dobro streljal Marinič, a ravno v vratarja Aluminija.

Odločitev je padla v drugem delu igre. V 57. minuti so gostje domačim dopustili izpeljavo hitrega nasprotnega napada, ki ga je s preigravanjem in strelom v daljši kot zaključil Francesco Tahiraj.

Novogoričani so dolgo iskali napadalne rešitve. Na vse bolj razmočenem igrišču so se kreacije napadov redno zaključevale pred kazenskim prostorom domačih. V končnici tekme je imel izenačenje na nogi Miran Burgič, a se sam pred domačim vratarjem ni znašel in streljal neposredno vanj. Tokrat je manjkala natančna zaključna podaja.

Ne glede na ta poraz Gorica štiri tekme pred koncem prvenstva še naprej ostaja v igri za evropske pokale. Nov izziv nogometaše plavo-belih čaka v ponedeljek, ko v domači Športni park prihaja NK Triglav Kranj.

 

NK ALUMINIJ – ND GORICA 1:0 (0:0)

Športni park Kidričevo

Sodniki: Podgoršek Marko (1. sodnik), Mikača Goran (1. pomoč), Kalan Miha (2. pomoč), Žnidaršič Andrej (4. sodnik)

Strelec: 1:0 Tahiraj (57.).

Aluminij: Kovačić, Ploj, Zeba, Šme, Krajnc, Jurčević, Klapan (od 90. Jakšić), Makengo (od 77. Horvat), Rogina, Tahiraj, Kidrič (od 83. Nunić). Trener: Oliver Bogatinov

Gorica: Sorčan, Celcer, Kavčič, Tomiček, Gregorič, Grudina, Kolenc, Džuzdanović (od 57. Gulič), Žigon (od 28. Marinič), Osuji (od 76. Tešija), Burgić. Trener: Miran Srebrnič

Rumeni kartoni: Šme, Jurčević; Tešija.

Rdeči karton: /