Zmagovalno slovo Burgića

Nova Gorica, 23.05.2018

ND Gorica se v obračunu 35. kroga Prve lige Telekom Slovenije veseli nove zmage. V Športni park je prišel Ankaran. Na zadnjem domačem srečanju letošnje sezone je svojo nogometno kariero sklenil Miran Burgić.

Pred tekmo je bil v čast novogoriškemu napadalcu organiziran krajši program, kjer je prejel zahvalo za vse, kar je v sedmih sezonah storil za klub.

Domači so srečanje otvorili odlično, saj so že v 4. minuti povedli. Celcer je prejel žogo na robu kazenskega prostora in podal žogo neposredno pred gol, kjer se je najboljše znašel Marinič, ki je dosegel svoj prvi zadetek v prvi slovenski ligi.

Vse do 24. minute, ko je Suljić močno sprožil proti golu, a bil nenatančen, smo spremljali igro med obema kazenskima prostoroma brez obetavnih situacij.

Priložnost za zadetek je v 27. minuti imel Burgič, ki je močno streljal proti vratom, ampak zadel je le zunanji del mreže.

V 30. minuti so gostje prišli do izenačenja, ko je po ponesrečenem preigravanju Lipuščka do žoge prišel Gerc in z roba kazenskega prostora sprožil strel v levi spodnji del gola ter tako postavil rezultat 1:1.

Ankarančani so bili ponovno nevarni v 43. minuti, ko je najprej iz prostega strela nevarno poizkusil Suljić, nato pa je po podaji iz kota streljal Zemljak, a je njegov strel z golove črte izbil Žigon.

Drugi del so obetavneje začeli gostje, saj je v 54. minuti z glavo nevarno streljal Vodeb.

Le minuto kasneje pa je prišel eden izmed najlepših trenutkov tekme, ko je zadetek dosegel kdo drug kot Miran Burgič. Vratar Ankarana je odbil strel Lipuščka, a do žoge je prišla legenda Gorice zabila za 2:1.

Možnost za povišanje vodstva je v 61. minuti imel Osuji, ki je močno sprožil proti vratom, ampak bil je nenatančen in žoga je zletela mimo vrat. Nekaj minut kasneje je poizkusil tudi Žigon, a njegov strel ni zadel cilja.

Zadetek na poslovilni tekmi ni bil dovolj, zato je Burgič moral poskrbeti še za asistenco. V 70. minuti je idealno zaposlil Humarja, ki je z razdalje petih metrov hladnokrvno zaključil za 3:1.

Tudi z asistenco in golom se ni zadovoljil, zato se je Burgič odločil zabiti še enega. V 79. minuti je po podaji iz kota naredil tisto, kar najbolje zna, žogo je poslal v mrežo in tako dosegel svoj zadnji zadetek v plavo-belem dresu.

Odvijala se je 82. minuta, ko je še zadnjič zaploskal goriškim navijačem, ki jih je navduševal skozi 7 sezon, ki jih je odigral v Novi Gorici. Zapustil je zelenico in se dokončno poslovil od igranja nogometa.

V 89. minuti so Ankarančani zapretili preko Gerca, ki je obetavno streljal, a izkazal se je Sorčan in njegov strel ubranil.

Obračun se je končal z rezultatom 4:1 za Gorico. Datum 23.5.2018 pa bo zapisan v zgodovini kluba kot dan, ko je svojo nogometno pot končal izjemni Miran Burgić.

 

Gorica –Ankaran 4:1 (1:1)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Darjan Kovačič (glavni sodnik), Grega Kordež (1. pomoč), David Gabrovec (2. pomoč), Bojan Tkalčič (4. sodnik)

Strelci: Marinič, Burgić 2x, Humar; Gerc

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Kavčič, Gregorič, Kolenc, Grudina (od 12. Humar), Osuji, Žigon (od 64. Gulič), Marinič, Burgić (od 82. Filipović). Trener: M. Srebrnič

Ankaran: Bužan, Humar (od 79. Matošević), Soldo, Badžim, Mate, Nkama, Suljić, Gliha, Santos (od 28. Zemljak; od 73. Bišević), Gerc, Vodeb. Trener: V. Badžim.

Rumeni kartoni: Vodeb, Badžim, Nkama

Rdeči karton: /