Na Občnem zboru: Gorica se mora boriti za vrh lige

Nova Gorica, 26.05.2018

V petkovem popoldnevu je v veliki sejni dvorani novogoriške mestne hiše potekal redni letni občni zbor ND Gorica.

člane društva, zunanje slušatelje ter predstavnike medijev so nagovorili predsednik ND Gorica Hari Arčon, direktor Sebastjan Komel ter predsednik disciplinske komisije Miran Müllner.

Natanko tri leta minevajo od prevzema funkcij sedanjega vodstva kluba. ND Gorica je bila tedaj krepko v rdečih številkah, današnja podoba je veliko bolj vedre narave. ''Klub se je po burnih letih stabiliziral in normalno funkcionira,'' je uvodoma dejal Arčon in dodal:

''Naj sprva poudarim, da bi brez posluha zvestih sponzorjev že zdavnaj šli na klubski pogreb. Zaupanje v tedaj novo vodstvo je bilo ključno. Imeli smo vizijo in obljubili garaško delo. To se je obrestovalo in danes je klub slabilen. Redno izpolnjujemo vse finančne zahteve, dejstvo pa je, da smo odvisni od svojega ustvarjanja in odškodnin za predčasne prekinitve pogodb najboljšim igralcem.''

Predsednik je še dejal, da sanacijski program poteka hitro in da se bo klub po finančni stabilizaciji posvetil rasti na organizacijskem področju. Primarni cilj je šolanje kakovostnih lastnih nogometašev, ki bodo iz leta v leto rasli tako na igrišču kot tudi osebnostno. Napovedal je vključevanje strokovnjakov s področja športa ter sodelovanje z Univerzo v Novi Gorici.

''ND Gorica je institucija, sistem, ki vključuje več kot 300 ljudi. Z višjo stopnjo organizacije in strokovnosti moramo postati še bolj prepoznavni, zanimivi za širše okolje, medije in sponzorje. Le tako bomo napredovali. ND Gorica mora vsako sezono krojiti vrh Prve lige. Boj za peto, šesto, sedmo mesto nas ne zanima!'' je odločno zaključil Arčon.

Direktor Sebastjan Komel je predstavil finančne kazalnike. Klub je že drugo leto zapovrstjo zaključil v pozitivnih številkah ter skoraj izničil izjemno veliko finančno luknjo izpred treh let. Izpostavil je tudi tekmovalne dosežke zadnjih treh sezon: ''Pred dvema letoma smo se prebili v Evropo. Prav tako lani, pri čemer smo biti v prvenstvu drugi. Letos smo bili v polfinalu pokala, tudi v prvenstvu smo do zadnjega kroga v boju za Evropo. Res lepi dosežki.''

Miran Müllner pa je na kratko predstavil delovanje in sklepe disciplinske komisije.

ND Gorica torej še v četrto leto vstopa z nespremenjeno vodstveno strukturo.