Trener Srebrnič s prvo oceno sezone

Nova Gorica, 29.05.2018

Za Gorico je bila sezona 2017/2018 dolga in naporna, saj je poleti igrala v kvalifikacijah za Ligo Evropa, odigrala je 5 tekem v Pokalu Slovenije in seveda 36 srečanj Prve lige Telekom Slovenije.

Trener Miran Srebrnič je z iztekom sezone v kateri je priložnost za igro dobilo 26 nogometašev zadovoljen, se pa zaveda, da je prostora za napredek še veliko: ''Najprej bi rad pohvalil fante za pošteno, korektno in zelo profesionalno delo. Treniral sem zelo homogeno skupino, s katero je bil užitek delati. Bili so vzponi in padci, kar pa je normalno,'' je sprva dejal.

Nadaljeval je: ''Potek sezone bom začel opisovati kar na začetku. Že v kvalifikacijah za Ligo Evropa smo naredili korak naprej in se prebili v 2. krog, kar je bil naš prvotni cilj. Premagali smo nasprotnika kot je Shirak, ki je bil po rangu močnejši in s tem nekaj pridobili. Sledila je prodaja Matije Bobna, pozimi je odšel tudi Rifet Kapić, torej smo glede tega naredili veliko. Kljub temu je bila naša želja, da v pokalu naredimo več, vendar nam na žalost ni uspelo. To nam je malce podrlo načrte, a v prvenstvu smo bili v igri za četrto mesto do zadnjega kroga. Na koncu smo zaostali za tri točke, vendar sam to obravnavam kot uspeh.''

''Mislim, da je šesto mesto v tem trenutku glede na kader s katerim razpolagamo, za Gorico dober rezultat. Če se primerjamo s konkurenco smo na realnem mestu, lahko bi se odvilo boljše, lahko bi se odvilo slabše. Bistveno je, da smo sezono pripeljali mirno do konca in da nismo prišli v težke situacije kot je borba za obstanek, kar se lahko v naši ligi hitro zgodi, zato šestega mesta ne smatram kot neuspeh. Sem mnenja, da moramo vsi v Novi Gorici to uvrstitev tako obravnavati, ker če bi si zadali za strogi cilj igranje v Evropi, potem bi morali pripeljati nove igralce vrhunske kvalitete, ki bi temu moštvu pripomogli, da bi bili konkurenčni ekipam na vrhu. Rudar in Celje sta zaključila pred nami, čeprav z majhno prednostjo si je potrebno priznati, da sta pokazala več''.

Premor ne bo dolg in domači strateg se že spogleduje z naslednjo sezono: ''V naslednji sezoni bomo morali trdo delati in si zadati realne cilje, saj bi si v nasprotnem primeru samo škodovali. Potrebno bo iztisniti maksimum iz fantov, ki bodo na razpolago in nuditi optimalno podporo našim igralcem''.

Konec sezone je ND Gorica obeležila z revialno tekmo med igralci, trenerji, sponzorji in ostalimi osebami, ki pripomorejo k razvoju kluba. Na dogodku je vladalo sproščeno vzdušje, ki je igralce in osebje lepo pospremilo na zasluženi premor. Atmosfera na dogodku je dokaz, da je v Gorici vladajo topli odnosi in medsebojno spoštovanje: ''Nova Gorica je pozitivna sredina, kjer se lahko v miru dela in že v preteklosti se je izkazalo, da se tukaj lahko naredi kvalitetne igralce, ki se lahko podajo v tujino in igrajo pomembe vloge tudi v reprezentanci. Na to delo sem zelo ponosen, saj smo naredili odlične igralce, če se lahko tako izrazim, iz nič.''

''Pogrešam sicer več talentov, ki prihajajo iz mladinske šole in so sposobni odigrati vidnejše vloge v članski konkurenci, saj je to naš primarni cilj v prihodnosti. Radi bi vzgojili prave igralce, s katerimi bi bili sposobni napadati vrh, tako da upam, da se bo s časom ta trend vrnil.''

''Zaključki, kot je bil letošnji, so definitivno zelo pomembni, saj se je potrebno družiti z navijači, sponzorji in vsemi, ki hočejo dobro nogometu. Potrebno si je priznati, da goriški nogomet trenutno ni na ravni najboljših v Sloveniji in da smo malo zaostali, zato se moramo vsi skupaj potruditi, da bomo ponovno prišli na želeni nivo,'' je zaključil strateg plavo-belih Miran Srebrnič.