Za začetek z Olimpijo

Nova Gorica, 21.06.2018

Žreb tekmovalnih parov za sezono 2018/2019 Prve lige Telekom Slovenije je opravljen. Znan je tudi nasprotnik 1. kroga Pokala Slovenije.

V nacionalnem nogometnem centru Brdo je še pred osrednjim dogodkom ND Gorica s strani predsednika Nogometne Zveze Slovenije prejela priznanje v kategoriji ''Fair-Play'' za sezono 2017/18.

Zatem je ples kroglic, pri katerem je sodeloval tudi Miran Burgić določil, da bodo Goričani prvenstvo otvorili 21. julija na domačem igrišču proti aktualnemu prvaku Olimpiji. 

Premierno gostovanje v novi sezoni bo v Celju, nato pa v Novo Gorico prihajajo nogometaši Triglava iz Kranja. Že v naslednjem krogu bo plavo-bele v Ljudskem vrtu pričakal Maribor, ki je v prejšnji sezoni osvojil 2. mesto.

Zaključek sezone bo za Vrtnice, vsaj na papirju, nekoliko lažji od začetka, saj bodo igrali proti Muri, Aluminiju in zadnjo tekmo v gosteh proti Krškemu. 

Na uvodu letošnje pokalne poti pa je žreb določil dvoboj s Plamo Podgrad. Gostujoče srečanje, ki se mora končati z zmagovalcem, bo odigrano 15. avgusta.