Pripravljalnega obdobja je konec

Nova Gorica, 18.07.2018

V soboto, 21. julija ob 20.15 bo odigrana prva uradna tekma nove tekmovalne sezone in s tem se zaključuje mesec dni dolgo pripravljalno obdobje.

Plavo-beli, ki so večino priprav oddelali v Novi Gorici z izjemo nekajdnevnega bivanja na Lokvah, kjer je bil poudarek na fizični pripravljenosti in tridnevnega postanka v Murski Soboti, kjer so se pomerili z Zrnijskim in Partizanom so odigrali 8 trening tekem, na katerih jim je uspelo doseči 17 golov. 

Goričani so se najprej pomerili med seboj, rezultat je bil 3:2 v korist bele ekipe. Sledilo je srečanje z FK Radnički Niš, na katerem so plavo-beli izgubili z 1:2. Z istim rezultatom je bil boljši tudi Zrinjski. Naslednji nasprotnik je bil srbski Partizan, ki je Gorici zabil tri gole, prejel pa nobenega. Ilirija je iz mesta vrtnic odšla poražena, saj se je obračun končal z izidom 2:1. Poražen je bil tudi Triglav iz Kranja, in sicer z rezultatom 1:3. Naslednji, ki so jih Novogoričani premagali, so bili Dekani, saj so prejeli kar pet zadetkov, dosegli pa le enega. Generalko pred sobotnim srečanjem so plavo-beli na domačih tleh odigrali proti članu elitne Serie A, Udineseju in izgubili z 0:2.

Domači strateg Miran Srebrnič je na vseh preizkušnjah enakomerno razporejal minutažo med vse igralce, ki so bili prisotni. Najučinkovitejši po številu zadetkov je bil Andrija Filipović, ki se je med strelce vpisal sedemkrat. Mrežo nasprotnikov so zatresli še Leon Marinič (trikrat), Semir Smajlagić (dvakrat), Žiga Lipušček, Jan Štrukelj, Rok Bužinel, Amel Džuzdanović in Mark Gulič.

Pred novo sezono sta se moštvu pridružila dva novinca. Sodelovanje s klubom sta sklenila Adis Hodžić in Tim Matič. S posoje pa sta se vrnila Andrej Kotnik in Matija Kavčič. Osvežitev je doživel tudi strokovni štab, saj je na mesto pomočnika trenerja prišel Florijan Debenjak.

Uvodni prvenstveni dvoboj nogometaše ND Gorica torej čaka v soboto, ko v domači Športni park prihaja ljubljanska Olimpija. Naj dodamo, da bo na dan tekme mogoč nakup sezonske vstopnice.

 

K.P.