Braniti moramo čast

Nova Gorica, 19.07.2018

Pripravljalno obdobje se zaključuje in začetek nove tekmovalne sezone je že pred vrati. Svoje misli na priprave in prvo tekmo z aktualnim prvakom Olimpijo je podal domači strateg Miran Srebrnič.

Za nami je mesec dni pripravljalnega obdobja, v katerem smo odigrali kar nekaj pripravljalnih tekem. Ste skozi to obdobje dobili tisto, kar ste iskali tako na treningih kot tudi prijateljskih dvobojih?

“Ekipa je v primerjavi z lansko sezono precej spremenjena in pomlajena. S pristopom vseh fantov sem zelo zadovoljen, pokazali so, da želijo napredovati in garati. V tem trenutku smo edini prvoligaš na Primorskem in to čast moramo braniti. To zagotovo pove, da dobro delamo in tukaj mislim tudi na mladinsko konkurenco oziroma mlajše selekcije, kjer smo kot edino primorsko moštvo (u19 in u17) obstali v prvi ligi . Potrebno se je truditi naprej, da bomo takšen status zadržali. Ekipa je dosedaj pokazala veliko dobrih stvari, seveda je bilo veliko nihanja, kar se bo dogajalo tudi v prvenstvu, vendar moremo težiti k temu, da bomo na igrišču izgledali čim boljše. Pomembno je, da imajo fantje tisto samozavest, ki je potrebna za igranje uspešnega nogometa. Po moji oceni imamo moštvo, ki je sposobno premagati vsakega, če imamo tisto pravo željo in energijo ter pokažemo vse znanje, ki ga imamo v našem repertoarju."

Moštvo je ob koncu lanske sezone zapustilo kar nekaj igralcev, prišli pa so štirje novi fantje. Ste zadovoljni z opravljenim na tem področju?

“Zagotovo bi bilo lažje, če bi si lahko privoščili igralce, ki veliko stanejo in garantirajo nek uspeh, a žal temu ni tako. Smo v drugačni situaciji, kjer je potrebno zavihati rokave in delati. Ne bojimo se ničesar, vidno je, da imajo fantje željo in to je bistvenega pomena. Imajo kvaliteto, si uspeha želijo in zame so igralci, ki jih vodim najboljši."

V soboto ob 20.15 se znova začenja zares. V Športni park prihaja NK Olimpija Ljubljana, ste pripravljeni na izziv? Kakšni so cilji in pričakovanja pred tekmo?

“Olimpija je zagotovo favorit, toda v eni tekmi jih lahko zrušimo. Biti moramo pravi in na vrhuncu naših sposobnosti, držati koncentracijo ter odigrati brez večjih napak, tako jih lahko premagamo. So v trenutku, ko so dobili veliko novih igralcev in mogoče še niso na najvišjem nivoju, kar se tiče uigranosti in mogoče se tukaj skriva naša priložnost. V tekmo moramo iti samozavestno in poskušati novo sezono odpreti z dobljenimi tremi točkami."

 

K.P.