Časa za obžalovanje ni

Nova Gorica, 07.08.2018

Gorica se je na ponedeljkovem obračunu s Triglavom morala zadovoljiti z delitvijo točk. Svoj pogled na tekmo 3. kroga Prve Lige TS je podal Miran Srebrnič. 

"Mislim, da smo se na srečanje pripravili dobro, vendar izpeljano ni bilo v redu. V prvem delu igre smo delali osnovnošolske napake, ki jih ne bi smeli in nasprotniku tako ponujali priložnosti iz situacij, ki niso bile nevarne.''

Nadaljeval je: ''Po prvem delu smo vodili in drugi polčas igrali zelo v redu, saj je bila žoga predvsem v naših nogah. Ustvarjali smo pritisk, toda preveč na silo. Biti moramo bolj umirjeni pri predaji žoge, da se boljše speljejo nekatere akcije, ampak glede na oba polčasa si zmage nismo zaslužili, zato smo bili kaznovani. Gol iz prekinitve za 1:1 in realen končni rezultat.''

''Sem mnenja, da smo boljša ekipa, a to je potrebno tudi pokazati na igrišču, ni dovolj samo na papirju. Časa za obžalovanje ni, nadaljevati moramo s pozitivo. Ko pokažeš takšno predstavo, je potrebno vzeti točko in iti dalje. Še naprej smo neporaženi, popraviti moramo stvari, ki niso vredu in upam na čim boljši odgovor že v naslednjem krogu."

Z nekaj izjemnimi obrambami se je ponovno izkazal Grega Sorčan in domači strateg se zaveda kako pomemben člen v ekipi je mladi vratar: "Sorčan je odlično rešil nekaj situacij, ki pa niso prišle kot posledica izigravanja naše obrambe, ampak kot posledica izgubljenih žog in nepotrebnih taktičnih ter tehničnih napak. Na naslednjih tekmah bo potrebno biti boljši v obeh fazah igre, saj lahko le tako računamo na nove tri točke."

 

K.P.