Beležimo prvi poraz

Nova Gorica, 13.08.2018

Novogoriški nogometaši so v nedeljo, 12. avgusta, odigrali srečanje 4. kroga PLTS in doživeli hud poraz v Ljudskem vrtu, kjer jih je Maribor premagal z rezultatom 5:0. V sredo s prvim krogom v Pokalu Slovenija.

Prva situacija iz katere bi Gorica lahko resno zapretila, se je pojavila že v samem uvodu srečanja, ko je Osuji priigral prosti udarec na robu 16-metrskega prostora. Izvedel ga je Celcer, a je njegov strel poletel preveč proti sredini vrat, zato Handanovič ni imel težav. 

V 10. minuti je Mešanović prejel lep predložek v kazenski prostor in žogo poslal proti oddaljeni vratnici, kjer se je neoviran znašel Mlakar, ki je z lahkoto zatresel goriško mrežo ter postavil izid 1:0. 

Le nekaj minut kasneje je Mešanovič, igralec na katerega smo opozarjali že pred tekmo, vknjižil svojo drugo asistenco. Ponovno je prejel predložek in z glavo žogo usmeril proti oddaljeni vratnici, kjer se je tokrat znašel Zahovič, ki je okroglo usnje pospravil v mrežo. 

Nov šok je sledil v 22. minuti, ko je zabil Ivkovič. Derviševič je iz kota poslal lepo podajo, ki je svoj cilj našla v centralnemu branilcu Maribora, ki je lepo skočil in postavil rezultat 3:0. 

Priložnost za znižanje vodstva se je goriškim nogometašem ponudila v 28. minuti, ko je Filipovič lepo utekel v kazenski prostor in prejel podajo, nato pa meril čez gol. 

Do konca prvega dela so igralci obeh ekip sprožili nekaj strelov proti nasprotnikovim vratom, s katerimi pa vratarja nista imela večjih težav. 

Drugi polčas so plavo-beli začeli bolje kot prvega, a si niso uspeli priigrati priložnosti, ki bi lahko ogrozile domača vrata. 

Štajerci so bili v 60. minuti zelo blizu povišanja vodstva. Zahovič je iz zelo ugodnega položaja sprožil strel, ki bi končal v mreži, če Curk ne bi izbil žoge z golove črte. 

Pred Sorčanovimi vrati je bilo nevarno tudi v 67. minuti, ko je Mlakar iz obrata močno streljal, mladi vratar pa je žogo odbil v kot. 

V 78. minuti se je goriška mreža vnovič zatresla. Viler je lepo prodrl po krilu in podal v kazenski prostor, kjer se je sam znašel Vršič in z 'volejem' poslal žogo v gol ter postavil rezultat 4:0.

Končni rezultat je v 90. minuti postavil Tavares, ki mu je obramba Gorice pustila preveč prostora, zato mu ni bilo težko zadeti, po tem ko je prejel žogo na robu petmetrskega prostora. 

Pozitivno stran srečanja za plavo-bele predstavlja debi Nika Jermola, ki je v Ljudskem vrtu prvič nastopil za člansko ekipo ND Gorica. 

Novo srečanje, tokrat pokalno, pa je na sporedu že v sredo, ko Goričani gostujejo v Kozini, kjer se bodo pomerili z NK Plama Podgrad.

 

Maribor – Gorica  5:0 (3:0)

Ljudski vrt

Gledalcev: 3000

Sodniki: Damir Skomina (glavni sodnik), Jure Praprotnik (1. pomočnik), Robert Vukan (2. pomočnik), Tomislav Pospeh (4. sodnik), Asmir Sagrković (5. pomoč), Roman Glažar (6. pomoč)

Strelci: Mlakar, Zahovič, Ivkovič, Vršič, Tavares. 

ND Gorica: Celcer, Lipušček, Tomiček, Hodžić (od 21. Curk), Humar (od 84. Jermol), Kolenc, Osuji, Kotnik, Džuzdanović, Filipovič (od 61. Smajlagić). Trener: M. Srebrnič.

Maribor: Handanović, Viler, Šuler, Ivkovič, Klinar, Pihler, Dervišević (od 69. Cretu), Mešanović, Hotič, Mlakar (od 69. Vršič), Zahovič (od 75. Tavares). Trener: D. Milanič

Rumeni karton: /

Rdeči karton: /

 

K.P.