Tekma, kot je še ni bilo!

Nova Gorica, 27.09.2018

Nogometaši ND Gorica so v razburljivi tekmi 10. kroga Prve lige TS prišli do točke! V Stožicah so se z Olimpijo razšli z rezultatom 2:2. Prvi del dvoboja sta zaznamovali poškodbi, nadaljevanje pa kar štirje zadetki.

Srečanje se je začelo z nedopustnim prekrškom Iliča, ki je z drsečim štartom podrl Celcerja. Iztegnil je nogo in s podplatom zadel branilca v gleženj. Sodnik se je odločil, da mu nameni le rumeni karton. Po krajši prevladi gostov so domači prevzeli vajeti igre v svoje roke in v 6. minuti so Stožice obnemele. Kronaveter je sprožil, njegov strel je najprej zadel prečko, nato se je žoga odbila na golovo črto, po tem v vratnico, na koncu pa je okroglo usnje končalo izven vrat. Sledilo je obdobje, v katerem so domačini prevladovali, vendar niso prihajali v obetavne situacije. Imeli so nekaj strelov proti vratom, a niso uspeli ogroziti začetnega rezultata. 

Plavo-beli so si v drugi polovici prvega polčasa, kljub Olimpijini premoči priigrali nekaj polpriložnosti, iz katerih bi lahko bili nevarni, a jim je primanjkovalo zbranosti v zaključkih akcij. Uspeli so nevtralizirati pritisk lanskih prvakov in jim onemogočili prihajanje do zaključnih strelov. Največji problem so Vrtnicam predstavljale napake, ki so jih delali pri oddaji in sprejemu žoge. 

V zaključku polčasa smo bili priča zelo neprijetnemu dogodku, ko je igralec Olimpije ob podaji v kazenski prostor zelo nevarno štartal proti Sorčanu, ga s podplatom zadel v prsni koš, nato pa se je mladi vratar z glavo zaletel še s soigralcem Lipuščkom. Zdravniška služba je ob trku nemudoma posredovala, trener Srebrnič pa je oba nogometaša moral zamenjati. Sodnik je ocenil, da nad goriškim vratarjem ni bil storjen prekršek. 

Med odmorom sta bila tako Sorčan kot tudi Lipušček zaradi pretresa možganov odpeljana v UKC Ljubljana, kjer bosta ostala na opazovanju. V igri sta ju zamenjala Januš Štrukelj ter Matija Kavčič.

Pritisk nogometašev Olimpije se je nadaljeval tudi v drugem polčasu, zato Novogoričani niso uspeli prehajati na nasprotnikovo polovico. Igralci v zelenih dresih so s prekrški prekinjali vse poskuse plavo-belih, da bi prišli do obetavnih situacij. Domači so v 59. minuti zapretili prek Vombergarja, ki je prišel do nevarnega strela z glavo. 

Začetni rezultat je v 62. minuti spremenil Uroš Celcer. Branilec je ob svojem jubilejnem 150. nastopu v plavo-belem na izjemen način izkoristil prosti strel z razdalje 25 metrov. Žoga je poletela čez živi zid proti stičišču vrat in se od desne vratnice odbila v gol. Zmaji so se hitro pobrali in začeli izvajati hud pritisk na goriško obrambno vrsto. Prišli so do nekaj nevarnih strelov izven okvira vrat, a niso uspeli ogreti dlani Januša Štruklja. To se je spremenilo v 75. minuti, ko je rezervni vratar Gorice izjemno ubranil strel Kronavetra. 

Če iz igre ni šlo, je Olimpiji uspelo izenačiti iz najstrožje kazni. Matija Kavčič je v 81. minuti igral z roko in sodnik je dosodil enajstmetrovko. Kronaveter je prevzel odgovornost in zadel za 1:1. Miran Srebrnič je ugovarjal zaključku sodnika, ki je skozi srečanje pridelal kar nekaj dvomljivih odločitev, zato je moral goriški strateg zapustiti igrišče.

V 89. minuti je zasijal Andrija Filipović. Gulič je žogo poslal v prazen prostor, Filipović pa je prehitel domače branilce in na 50. tekmi za Gorico zadel za rezultat 1:2. Ko je že vse kazalo, da bodo plavo-beli osvojili vse 3 točke je Jucie Lupeta dobro sprejel žogo v kazenskem prostoru in zadel za končni rezultat 2:2. 

Naslednji obračun nogometaše Gorice čaka v ponedeljek, ko v domači Športni park prihaja NK Celje.

 

Olimpija – Gorica  2:2 (0:0)

Stožice

Gledalcev: 2200

Sodniki: Andrej Žnidaršič (glavni sodnik), Davor Brezar (1. pomočnik), Simon Smej (2. pomočnik), Matej Žunič (4. sodnik), Roman Glažar (5. sodnik), Darjan Kovačič (6. sodnik)

Strelci: Celcer 61., Filipović 89.; Kronaveter 81., Lupeta 92.

ND Gorica: Sorčan (od 45. Štrukelj), Celcer, Lipušček (od 45. M. Kavčič), Tomiček, T. Kavčič, Curk, Kolenc, Osuji, Kotnik ( od 88. Gulič), Grudina, Filipović. Trener: M. Srebrnič.

Olimpija: Ivačič, Bagnac, Ilić, Maksimenko, Jurčević, Putinčanin, Tomić (od 90. Lupeta), Savić (od 73. Črnic), Kronaveter, Suljić, Vombergar. Trener: Z. Barišić

Rumeni karton: Kavčič, Celcer; Ilić, Kronaveter, Bagnack

Rdeči karton: /

 

K. P.